En tanke om meditation

Tunnan
Tänk dig en tunna på en kaj nere i hamnen, rostig och smutsig. Ingen har brytt sig om denna tunna på länge. Du får nu i uppdrag att se till att den kan användas igen. Du ska fylla den med friskt vatten. Mycket skräp har samlats och sitter fast i botten och utmed tunnans insidor.
Glad i hågen börjar du fylla på med rent, klart vatten. Din förhoppning är förstås att det ska bli ett enkelt jobb, att det ska bli rent på en gång. Istället lossnar all smuts och upp till ytan kommer en sörja av slagg, smuts och gamla fimpar.
Du känner dig besviken för att det inte blev rent så fort som du ville. Det du kan göra då är att sluta hälla vatten i tunnan, ge upp. Du kan också välja att fortsätta att hälla friskt, rent och kärleksfullt vatten ner i tunnan. Till slut kommer alla fimpar och smuts försvinna och tunnan blir ren. Valet är ditt, det är du som bestämmer hur snabbt tunnan ska bli ren.
Tunnan är ditt inre. Det blir inte rent där med mindre än att du själv gör rent därinne. Meditationen renar dina tankar och du får möjlighet att gå vidare istället för att släpa på gamla mönster som håller dig tillbaka.

5 svar till “En tanke om meditation”

 1. Nettan skriver:

  Fint skrivet! *nickar*

 2. lisa49 skriver:

  klgjklä

 3. Josefine skriver:

  Finns det inget alternativ som inkluderar borste och diskmedel?

 4. Per Åström skriver:

  Grisslan. Underbart. Verklighet som poesi.
  Tunnan. Josefine kanske har en poäng.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: