Varför jag ligger på spikmatta varje dag

 

http://www.shaktimattan.se/

Spikmattan minskar inflammation,  stärker immunförsvaret,  bygger upp ny vävnad,  ökar metabolismen och minskar stress.

De kinesiska skrifterna som är drygt 4 tusen år gamla, talar om behandlingar med nålar för att balansera kroppen och psyket. Ingen vet med säkerhet hur länge spikmattan har använts för att hela kroppen och öka medvetenheten hos människor.

 

 

Men en sak är säker.  Numera kommer jag ner i en avslappning som är avgrundsdjup.  Utan att somna  känns min kropp som om den flyter på moln.

Ett tillstånd där viktlöshet får en ny betydelse. Underlaget känns inte längre. Man flyter bort.

Men så ligger jag minst 20 minuter varje dag och har gjort i ett par år.  Så yogar jag lite också……….

2 svar till “Varför jag ligger på spikmatta varje dag”

  1. Peter G skriver:

    helt otroligt att du orkar jag beundrar dig

  2. Josefine skriver:

    Jag är fortfarande skeptisk till spikmattan. Vi är inte helt och hållet vänner, inte alls faktiskt. Jag ser framför mig religiöst missanpassade människor som tyglar sig själva för att ”komma i närmare kontakt med Gud”. Det finns, i mina ögon, inte ord för hur dumt det är. Och jag känner mig lika dum när jag försöker att ligga på den där mattan och det göra b a r a ont… Men jag beundrar dig också (pansarryggen)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: