Ska vi ta en kaffe vitt?

 

I somras berättade SvD att det inte är mjölkpulver som rinner ur Selectas kaffeautomater utan en så kallad whitener bestående av glukossirap och en lång rad e-nummermärkta tillsatser. Faktum är att det visade sig vara i stort sett samma sörja som miljöpionjären Björn Gillberg tvättade skjortor i för 37 år sedan.

Konsumentföreningen Stockholm anmälde Selecta som på sina automater påstod att det var fråga om mjölk och Livsmedelsverket höll med om att det var fråga om vilseledande marknadsföring. Nu ser jag att konsumentföreningens bloggande konsumentchef Louise Ungerth fått besked om att Selecta ändrar texten på alla sina automater. Och inte bara Selecta.Hela automatkaffebranschen har kommit överens om ett nytt språkbruk.

Så i fortsättningen får du vänja dig vid att trycka på knappen ”kaffe vitt” eller ”cappuccino vitt” istället för det gamla tillägget ”…med mjölk”.

Utdrag ur Henrik Ennarts blogg 2009-03-19

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: