Singapore Bästa semestern och bästa sällskapet!

Om du orkar kan du kolla in hur det ser ut i Singapore.

Kvinnan på bilden är en variant av Susann!!!!

Beskrivningen är hämtad ur Wikipedia:

Singapore, formellt Republiken Singapore, är en önation och stadsstat som är Sydostasiens minsta land. Det är en republik vid Malackahalvöns sydspets (skild från Malacka genom Johoresundet). Singapore gränsar till Malaysia i norr och omges i övrigt av Singaporesundet. Landet har havsgräns till Indonesien i syd och sydväst. Singapore ligger 137 kilometer norr om ekvatorn.

Flera forntida hamnstäder har legat på platsen, som under historiens gång har tillhört flertalet imperier. Singapore var, när det koloniserades av Storbritannien på 1800-talet, en malajisk fiskeby.

Det ockuperades under andra världskriget av Japan .

 När Singapore blev självständigt var det underutvecklat eftersom det hade få naturtillgångar och var sociopolitiskt instabilt  Utländska investeringar och snabb statsstyrd industrialisering har sedan dess skapat en ekonomi som baseras på export av elektronik och tillverkade varor.  Merparten av denna export sker ur Port of Singapore som är världens aktivaste hamnsystem.

Enligt det livskvalitetsindex som sammanställs av Economist Intelligence Unit har Singapore den högsta levnadsstandarden i Asien och rankas som 11:e i världen. I FN:s mer kända HDI-index kommer Singapore på 25:e plats, i Asien enbart föregånget av Japan och Hong Kong. Mätt med BNP per capita är Singapore det 22:a rikaste landet i världen. Den jämförelsevis höga rankningen hos Economist Intelligence Unit avspeglar den vikt som detta index lägger vid stabilt familjeliv och låga nivåer av brottslighet.

Mer än 90% av Singapores befolkning bor i bostadsområden som uppförts av Housing Development Board och nära hälften använder kollektivtrafik dagligen. På grund av ansträngningar att kontrollera motortrafik, bibehållande av naturlig grönska, strikt reglering av industrianläggningars lägen och utsläpp, samt andra miljövänliga åtgärder – på regerings- och privat nivå – har Singapore lyckats kontrollera sina utsläppsnivåer inom de standarder som Världshälsoorganisationen har satt.

Singapores författning upprättade staten som en representativ demokrati. Singapore förde till en början en demokratiskt socialistisk politik med inriktning på välfärdsstat. Singapores regering har dock med tiden blivit mer konservativ än vid republikens grundande. Singapore kritiseras för att, på grund av dess politiska system med ett dominerande parti, vara en begränsad demokrati.

Officiella språk:

Engelska, kinesiska, malajiska och tamil.

Singapore är också ett mångreligiöst land främst på grund av dess läge på en av världens större transportvägar. Mer än 40% av invånarna är anhängare av buddhismen. Den stora procentsatsen kan bero på att man inte skiljer mellan taoism och buddhism; taoism, konfucianism, buddhism och anfaderskult smälts samman till en religion av större delen av den kinesiska befolkningen.

De flesta muslimerna är malajer. Kristendomen i Singapore består av katolicism och olika protestantiska riktningar, och omfattas av omkring 14% av befolkningen. Några andra religioner är sikhism, hinduism och baha’i, som främst har anhängare bland personer av indisk härkomst.

http://www.gov.sg/

http://www.visitsingapore.com/publish/stbportal/en/index.html

Ett svar till “Singapore Bästa semestern och bästa sällskapet!”

  1. Timur Hamilton skriver:

    Tack för info men var är Du i Singapore???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: