Kickoff på mitt jobb

http://www.skepparholmen.se/

Stället var mysigt men det bästa var maten. Mat för en sund själ  tillagad med kärlek för  råvarorna. Delikata grönsaker och frukter. Lätt kokta och med precis lagom krispighet.

Men du som känner mig. Du vet vad jag gillar bäst. Jag inte bara gillar. Jag älskar

( hmmm….hämta en vårdare. Bara en ”dum en” kan vara så onyanserad som jag är  i mitt spåkbruk. Man kan inte älska allt inklusive frukostar och fint väder samtidigt som man begär att bli tagen på allvar när man säger att man älskar mannen bredvid sig)

frukostar gjorda med kärlek och omtanke för gästen.

Som frukostarna var på Sjudarhöjden  i Sigtuna. Där jag jobbade extra när jag bodde i Sigtuna. Jissus vad vi sprang vi som jobbade frukost. ALLT skulle vara perfekt. In i minsta detalj. Uppskuret och fräscht!

Riktigt så var inte frukosten på Skepparholmen. Men väldigt ok ändå. (hur någonting nu kan vara väldigt ok förstås?)

Och så förstås riktigt trevligt sällskap. Jag har begåvats med mycket trevliga arbetskamrater.

Det var ett upplyftande upplägg. Ett upplägg som skiljer sig rätt rejält från de kickoffer jag varit på i mitt liv. Och jag får nog säga att det är ett par stycken nu.

Det var inte en miss. Allt var valt efter en måttstock som inte känns speciellt finansiellt branschtypiskt. Vi som varit med en stund har ju sett kvartalsrapportshysterin och allt vad den fört med sig för medarbetarna. Detta var som bortblåst.

Vi diskuterade långsiktighet, etik och moral. Både i mötet med kunden och mot oss som ska dela vardagen tillsammans.

Vi omgavs av en atmosfär som talade om delaktighet, ansvar, vision och omtanke. Vi hade inte en enda Power Point-visning. Inga excel-historier. Vi gjorde rollspel med tydlig inriktning på hur man beter sig mot sina medmänniskor.

Jag är  förvånad. Det verkar som om Micke Wolf´s mission i pressen  om att vi ska åter till basen också ska in i vår interna verklighet. Vi är nog många som trott det var en mediaflört. Det är tydligt fokus på kunden och på vad kunden behöver hjälp med. Fokus på att lyssna och försöka förstå vari behovet ligger. Det är väldigt långt från MUPP-statiskikens värld. Den värld vi levt i i många år nu. Som går ut på att uppnå målet att typ sälja 5 kreditkort, 6 lån, 7 pensioner, 8 sakförsäkringar, 9 fonder och så vidare till fredagsrapporten varje vecka.

Det är fortfarande lönsamhet som gäller. Men i min värld är det inga konstigheter. Har man drivit företag själv så är lönsamhet en grund för att bedriva verksamhet överhuvudtaget. Men det som skiljer nu från igår är långsiktigheten.

Det känns som om att det är roligt att gå till jobbet. Att vi i vårt nystartade bolag Swedbank Försäkring faktiskt kan bli ett bolag som man kan vara stolt över att jobba i.

Man blir lite trött av Kickoffer. Jag skulle ha åkt hem och duschat och åkt in till stan igen för att träffa vänner.

Men jag slänger in handsken för idag.

Lycklig och glad!

God natt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: