Varför är det bra att…

yoga mellan 4 och 7 på morgonen?

Varför hänger allt ihop?

Jag har en mkt god medmänniska som idag berättade för mig vad Ambrosia var när jag berättade om varför man yogar tidiga morgnar. Själv har jag inte (vilket är mycket konstigt jag som googlar så fort jag kan) analyserat varför jag/vi yogisar/ säger Ambrosiatimmarna. Mer än att det handlar om positiva och negativa joner i luften.

Men när jag väl var hemma efter dagens strapater så googlade jag.

Kolla in WIkipedia:

I den grekiska mytologin var ambrosia jämte nektar gudarnas mat. Detta skänkte dem odödlighet (användes därför som sårsalva) och evig ungdom. Hebe, senare Ganymedes, fördelade den.

Man tror att de två termerna från början var likvärdiga – Homeros och senare diktare beskriver ambrosia som mat och nektar som dryck, medan andra diktare har det omvända förhållandet. Båda substanserna är väldoftande, och kunde kanske användas som parfym – i Homeros verk används de som smörjelse. Enligt W.H. Röschers Nektar und Ambrosia (1883) var nektar och ambrosia från början olika former av samma substans – honung, sedd som en dagg som likt (mannamanna fallit från himlen, och användes som både mat och dryck.

………….

Du som känner mig lite bättre vet att jag brukar använda två uttryck VÄLDIGT ofta.

Det finns i texten ovan och är markerat med rött.

Visst är det roligt. 🙂

…………

Ambrosiatimmarna har kommit att bli något alldeles speciellt för mig.

Jag tonar in. Yogar. Djupvilar. Mediterar!  Och tonar ut. Det är något magiskt med denna stund.

………….

Och hur ofta har jag inte sagt att man (läs jag) känner sig odödlig när man möter sin dag efter detta?????????

Och hur ofta har jag inte sagt att det regnar manna från himlen idag.???????

Vilka fina sammanträffanden!

…………

Ta hand om dig och glöm inte att tiden läker alla sår.

Tiden ger dig andrum. Rum för anden att få tid.

Tiden ger dig det du vill ha. Även om du inte visste vad du ville ha just nu.

Sat nam

Ps. Grisslan har varit och köpt glass i Vaxholm idag 🙂 På Preemmacken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: