Alvedoncyklar

Säger bara det.

Alvedoncyklar.

Idag har jag köpt ett cykelkort. Från 1 april (ja, jag vet att det har varit) till 31 oktober kan jag bara ta en cykel i vilket cykelställ som helst in stan och bara cykla iväg till nästa cykelställ.

Jag invigde när jag slutade jobba idag. Precis utanför mitt jobb finns det ett ställ med massor av Alvedoncyklar. Jag lägger mitt lilla plastkort mot en avläsare och avläsaren säger åt mig vilken cykel jag får ta. Jag hakar av den ur cykelstället och hojjar iväg.

Helt livsfarligt och utan hjälp (hjälm ska det vara) vinglade jag iväg på Hamngatan. Upp förbi Dramaten och vidare på Birger Jarlsgatan.

Cykelfiler.

Vägvalet avgjordes av var det fanns cykelfiler. Jag VÄGRAR cykla där det inte finns cykelfiler. Hoppas att mitt mål alltid har cykelfil annars blir det svårt att komma fram. Upp på någon konstig gata, tror det var en gånggata, mot Östra Station.

Får man cykla på gågator? Får man cykla mot enkelriktat? Ja, inte vet jag.

Men det gick bra att göra det rent praktiskt kan jag berätta. Förutom att jag höll på att klyva några promenerande icke cyklande människor på gångvägen. Föresten, jag höll nog på att klyva en och annan på trottoaren också. Faktiskt även på cykelbanan. För de som promenerade gick på min cykelbana. Så vad skulle jag göra?

Det råder en viss typ av städad anarki på gator och torg vad gäller cykling.

Vissa har full koll. Andra, som jag, har ytterst liten koll.

🙂

Men min Gud så roligt det var. Ingen t-bana. Inga svettiga människor som får mig att känna mig så kort som jag faktiskt är. Inga navlar att beskåda för en som måste ha pall för att nå ner till golvet på toaletten. Du som inte åkt T-bana i rusningstrafik vet inte hur det känns att just faktiskt slippa åka T-bana i rusningstrafik.

Biblioteksgatan, Humlegården och upp till autostradan på Valhallavägen.  Sicket flyt. Hojjen var en dröm. Det finns till och med korg för handväskan vid styret.

200 riksdaler och jag får cykla i tre timmar innan jag måste haka på cykeln i närmaste cykelstall igen. Vill jag cykla längre så visar jag bara upp kortet igen vid stolpen där cykeln står så är det tre timmar till.

Hört att de ska prova med konceptet i London också.

Lysande!

Tänk att ta en cykel i cykelstället på Hamngatan och ställa in den i ett ställ i London..

5 svar till “Alvedoncyklar”

 1. Julia skriver:

  Nice! 🙂

 2. susann skriver:

  Olle, varför kan man inte ta med hojjen på bussen?
  Kan du inte fixa det, Olle?

 3. ollebloggar skriver:

  Den som cyklar isället för att åka buss har gått för långt…

  Men envis som du är så håll ut, det kanske kommer till Vaxholm nästa sommar. 😉

  http://sl.se/sv/Resenar/Planera-resa/SL-Cykel/

 4. Susann skriver:

  Visste väl att man kunde lita på Ollle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: