Mina Alvedonkompisar ute på stan

Vi har bildat grupp. Vi Alvedoncyklare. Vi hälsar på varandra vid rödljusen och utbyter artigheter. Vi ler igenkännande.  Vi har egentligen bara en sak som skiljer oss åt. Vissa av oss använder hjälm andra inte. Jag tänker inte berätta vilken grupp jag tillhör. Men jag ska se till att jag i eftermiddag tillhör den andra gruppen 🙂
Igår var det en Alvedonkamrat till mig som stod bredvid min hoj vid övergångsstället på Hamngatan. Det var mycket folk och plötsligt så tröttnade kvinnan framför mig på att stå och vänta på grön gubbe. Till skillnad från oss alla andra som faktiskt snällt stod där och tittade stint på den där röda gubben och undrade när den skulle byta färg.

Hon gick rakt ut över övergångstället.

Och då sade min Alvedonkamrat som stod bredvid mig:

-”Där skulle hon ha blivit 1500 kronor fattigare om någon polis sett henne”!

Jag vände mig sakta om och tittade honom i ögonen och frågade försiktigt vad hon gjort för fel?

Plötsligt har det blivit ett lagbrott att gå mot röd gubbe berättade han.  Det kostar skjortan och så får man en prick i körkortsregistret.

Sade han, och pekade på alla uniformsklädda poliser som spatserade överallt i värmeböljan.

Nu ska jag goooogla på om man verkligen kan lita på sina Alvedonkamrater.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: