Världen behöver inte mer information, snabbare

datorer eller mer vetenskap för att utvecklas.

Den behöver mer insikt, mer visdom och mer sann intelligens. Visdom  som kommer ur förmågan att stilla sinnet och väcka den sanna intelligensen som finns innanför sinnet, bortom tankarna och analysen.

 

Ett tips:

Ta inte alla dina tankar så på blodigt allvar. Tankar föder nya tankar och de vill alla, trots att de kommer och går och fragmenterar verkligheten för dig, ha din fulla uppmärksamhet hela tiden.
Acceptera dina tankar, tryck inte bort dem men ge dem inte heller hela din uppmärksamhet.  Se dem komma och gå. Som moln som svävar förbi på himlen. Om du fokuserar starkt på att inte tänka alls så kan tankarna ta ett ännu starkare grepp om dig. Ta istället ett kliv ur och låt din inre stillhet möta upp och omfamna tankarna. Då kommer de att lösas upp.

I alla människor finns en dimension som går bortom tankarna. Olika traditioner kallar denna aspekt av oss fört olika saker.

Buddhanatur, Kristusmedvetenhet, Atman, Nådens tillstånd mm mm.
Det går också bra att kalla den Närvaro.

Närvaro är inte en produkt av dina tankar.

Det handlar inte om att aldrig mer tänka. Det handlar om att ta steget ut ur och inte längre indentifiera sig med sina tankar som ständigt bara skapar nya tankar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: