Stefan Löfven kanske kan bidra till vår demokrati

för vi behöver flera sidor som skapar debatt. Jag har tänkt på honom som en förnuftig karl förut. Och det behövs en förnuftig karl eller dylig sådan kvinnlig. För utan konkurrens stannar tanken. Eller rättare sagt, utan något som stimulerar kreativiteten dör handlingen. Och vi behöver utveckling i dag. Vi behöver parter. Vi behöver allt som stimulerar till utveckling.

Annars dör vi, samhället, Sverige och till slut världen.

Vi behöver mångfald i politiken, i debatten, i vår människosyn, i allt vi gör. Vi behöver den för att inte gå under.
Vi behöver den för att hjälpa varandra att inte drunkna i världens alla hemskheter. Vi behöver demokrati, vi behöver  flera åsikter som gnids mot varandra för att inte världen ska bli en total diktatur. Tillsammans kan vi rädda oss själva. Vi behöver vår demokrati för att vi ska ha en chans att överleva under civiliserade former. Låt sossarna komma tillbaka till ett starkt parti som kan bidra till demokrati och låt alliansen fortsätta vara stark. Låt alla partier som står för mänsklighet och tolerans finnas. De andra får också finnas, i demokratins namn, men det är vi som enskilda individer som ska rösta fram de som ska prägla vårt samhälle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: