Nu talar jag in texten

imageFast just nu har jag målat färdigt spegeldelen av Farmor Siris möbel som består av en himla söt byrå och en tillhörande spegel. Den stod, när jag var liten, hemma i huset i Halvorstorp i Trollhättan. Huset som låg i trädgården med världens största hallonland. Och med en kiosk strax bredvid där Farmor Siri jobbade. När hon inte jobbade på plastfabriken förstås. Hon hade riktiga konstverk  hemma som vi fick leka med, min bror och jag. Det var spill från plasttillverkningen och jag kunde aldrig förstå varför man inte sålde dessa vackra tingestar också. Byrån med tillhörande spegel stod i hallen i Halvorstorp, där bror min och jag hade filmvisning. Kanske var vi inte ens i skolåldern. Minns inte. Men jag minns hur Farmor Siri, mamma och pappa och Farmor Siris fästman (hon hade blivit änka)  satt och väldigt intresserat tittade på vad vi hade skapat. På rad i hallen.  Bredvid denna klenod som nu målas för att ta plats i min hall.

 Det är väldigt roligt!

2 svar till “Nu talar jag in texten”

  1. Peter skriver:

    Jag minns sockerströaren med färgglada stenar, den gamla radio, alla lådor med alla mystiska saker. Minns sången i bilen ”vägen till uddevala ska vi alla tralla”. Minns Willes rofyllda nynnande i stolen, där han satt och löste korsord. /Brodern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: