Avsked och tårar

Tidig morgon på Arlanda…. Avsked och tårar. Lite oro i magen men mest lycka över vad de ska göra och vart de ska hän, sällskapet jag just skjutsat ut. Tänk att de, när de åker iväg så här, så innerligt vet att det finns så många här hemma som älskar och saknar dem redan innan de lämnat Sveriges gränser. Tänk att åka ut i världen och vara borta liiiiite längre än en semester och veta att hemma finns det så mycket kärlek och så många människor som kommer att sakna.

Det finns människor som av någon eller några anledningar inte har nära och kära och en gedigen familjestruktur som tryggt finns i alla lägen. Det får mig att inse att det är en ynnest att få känna kärlekens smärta vid avsked. Det är en gåva att känna tårar trilla för det betyder att det finns någon att sakna som man älskar. Det är en kärlekens vackra sida att känna vemod  när man lämnar för att åka ut i världen för det betyder att det finns människor som man älskar kvar hemma. Annars hade avskedet inte varit känslosamt alls. Tänk så hemskt. Ingen som bryr sig och ingen att bry sig om, det är lotten för den ensamme. Så innerligt hemsk. Då blir avskedets tårar en guldklimp att bära.

Det är många olika känslor i omlopp vid avsked när man står där och vinkar farväl. Tung klump av tårar som bränner, känslan av att vilja stänga in dem i en garderob och aldrig släppa ut dem för då kan de aldrig skada sig (skojar bara …), stor glädje över deras äventyr, rädsla över flygkatastrofer, tryggheten över att de väljer SAS, tacksamheten över att det inte är en historia lik den i boken om ”Utvandrarna” där de aldrig kom hem igen och man aldrig sågs, lugnet över att det finns mejl, Facetime, Skype och ja allt du vet som man kan använda sig av idag, insikten över att vi kommer att dela familjealbum via nätet, vetskapen om hur detta kommer att utvecka oss människor men också en djupare tanke på livets förgänglighet.

Tänk om man igår visste vad som skulle ske idag och om man idag kunde se vad som ska hända i morgon. Det vore väl inge bra……………

Och hur underbart det är att älska och vara behövd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: