Vad händer när jag mediterar?

Meditation kräver koncentration, uthållighet och en viss tid. Femton till tjugo minuter, en till tre gånger per dag är vanligt. De flesta av oss kan utan större svårighet lära oss meditera. På ett plan handlar meditation om att ”städa upp på vinden” vilket kanske inte är så glamouröst men oftast välbehövligt och väldigt skönt när det är gjort.
Det finns olika typer av meditation. Det finns många olika sätt att göra det men i grunden handlar det om olika sätt att nå samma mål, olika stigar upp till samma bergstopp. När du mediterar regelbundet kommer du till en början märka att sinnet gärna och ofta drar iväg med dina tankar.
Då använder du dig av ett mantra, andningen eller någon annan teknik för att återföra fokus igen. Ofta kan djupt liggande stress ta form som ytligt liggande tankar. Ibland kan det kännas påfrestande med all stress, negativa tankar, svartsyn och oro som verkar välla upp under en meditation. Tankeskräp som kan få dig att vilja sluta meditera. Gör inte det. Fortsätt i stället.
Det finns två liknelser, en om ett oljefat och en om en ung munk som på ett bra sätt speglar meditationsprocessen.

Meditationen har förändrat mitt sätt att se på mitt och andras liv.

Meditationen har hjälpt mig  att försonas och förlåta och att  släppa taget om min ilska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: