Meditationstekniker

Meditation koncentrerar fokus bortom det intellektuella tankearbetet.

Det finns  många olika meditationstekniker som typ koncentration på fysiska funktioner som t.ex. andning, puls eller hjärtljud.

Andningen används ofta för att koncentrera och fokusera sinnet. Andningen kan också visualiseras genom att du andas in lugn och andas ut stress och spänning. Andningen kan samordnas med ett mantra. Kundaliniyogan använder SAT NAM där du säger eller tänker SAT på in- och NAM på utandning.
Koncentrationen kan fokuseras på ett ljus eller annat föremål, en färg eller form för att hålla sinnet stilla. Visualisering så som symboliska tankar eller saker. Lugna platser i ditt inre, ett ord, en sak eller en känsla. Ljudmeditationer, då mantran sjungs eller rytmiskt upprepas högt.
Rörelsemeditation, där du t.ex. rör dig i takt till stilla musik. Kundaliniyoga innehåller många hundra olika meditationsövningar, som  består av någon av ovan nämnda metoder eller en kombination av olika moment. Här finns meditationsövningar för:
Avspänning, balans i olika former, depression, effektivitet, energi, fobier, hjärtat, healing, hjärnan, intuition, kraft och vitalitet, kommunikation, koncentration, kreativitet, mental kontroll, negativitet, nervstyrka, rädsla, självtillit, stress, tålamod, utbrändhet, viljestyrka och vitalitet  –  för att nämna några.

Meditation blir tillslut som narkotika. Man ”måste bara”!

Det är underbart och har gett mig en ny syn på livet, nya insikter och ett nytt lugn i kropp och sinne.

Ett svar till “Meditationstekniker”

  1. H/P skriver:

    Ska det behöva vara på detta viset? Finns det inget enklare sätt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: