Åter till pennan

Efter en längre tids frånvaro tar jag åter pennan. Denna gång för att bli lite mer personlig. Jag har inspirerats av en mycket god vän som just haft en hjärtinfarkt och håller på att komma igång igen med träning för att få ett bättre liv.

Jag är väldigt glad just nu (är ofta rätt glad) för att jag har kommit in på Uppsala Universitet. Jag är inskriven på Institutionen för medicinsk cellbiologi. Kursen är internetbaserad på distans och heter Introduktion i anatomi/fysiologi/sjukdomslära. Gud, vad spännande det ska bli. Inte bara själva kunskapsinhämtningen utan också formen för studier. Vi ska ha webbföreläsningar och jag sitter just nu och håller på att bli vän med kommunikationen mellan universitetet och min Mack.

Nytt yogapass introducerades i morse. En timma för immunförsvaret. Det tyckte jag att jag behövde efter en Abboticinkur och bakteriell (mycoplasma) lunginflamation. Avslutas med djupavslappning för att sedan återföljas av 15 minuter Sodharsan Kirtan Kria. Den gamla kära meditationen som borstas av igen. En av de starkaste meditationerna som finns.  Plus självklart spikmattan.

Må bäst mina kära!

2 svar till “Åter till pennan”

 1. stenhardt skriver:

  Varmt välkommen tillbaka till pennan!

  Varje autentisk röst behövs i blogosfären. Och du har alltid skrivit på riktigt. So pick up, and keep up, the good work!

  🙂 Håkan

  PS Lycka till med pluggandet! Alla studier har ett egenvärde. Minns Maslows sjätte och mest okända nivå: Kunskap för kunskapens egen skull! DS

  • Susann Gunnarsson Österman skriver:

   Hela Maslows trappa är intressant. Man halkar på trappstegen ibland. Som vi pratat om, Shakra, trappor mm alla beskriver de ju samma saker fast med olika ord.
   Jag halkade på första trappsteget ett tag men nu har jag saltat och springer upp igen.
   Håller koll på din sida.
   Må bäst!!!!
   Susann

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: