Den oskicklige smeden klandrar järnet.

Skrivet av:

Dante Alighieri, även Durante Alaghieri, kallad Dante, född mellan 18 maj och 17 juni 1265 i Florens i Toscana, död 13 eller 14 september 1321 i Ravenna i Emilia-Romagna, var en italiensk författare, ämbetsman och statslärd.

Dante räknas som en av västvärldens största författare genom tiderna, tillsammans med William Shakespeare, Miguel Cervantes och Johann Wolfgang von Goethe. Mest känd är han för sitt epos Divina Commedia, som var begynnelsen till att latinet undanträngdes till förmån för italienskan, och vars handling förnyade berättarkonsten. För eftervärlden är Commedia också ett dokument om världsbilden vid tiden för verkets tillkomst. (wikipedia)

Det är inte sista gången jag åker till Italien.

Uttalandet dök upp av en händelse i morse. Så passande tyckte jag.  Just när jag återvänt från Toscana där Dante huserat. Och just som jag återigen förvånats över folks iver att inte se sina egna tillkortakommanden utan envisas med att skylla på/klandra järnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: