Chapman 28 på In-Fredlarna

måndag den 5 juli 2010

Vaknade i viken på Rödlöga efter en kväll med träff med Gösta Söderman från Söderöra.

Han dinglade ner i viken med sin lilla båt och vandrade runt till båtarna som lagt till för kvällen. Båten bredvid talade artigt med honom om livets allvar eller nå´t. Tror det var far och son som var ute tillsammans i en Ballad.

På en promenad på dagen med besättningen på Chapman, träffade vi på Bettans arbetskamrat Lotta från Danderyds sjukhusakut. Hon har sedan lång tid tillbaka hus på Rödlöga. Vi berättade om denne Gösta som vi stött på kvällen innan vid vår båt. Lotta skrattade igenkännande.
Vi började med att beskriva hur han, kvällen innan,  hälsat på i vår vik med ölburken och räktuben och letat efter sällskap.

Lotta bekräftade våra terorier om byfåneklädet. Gösta har nog ADHD och är stans snällaste kille, ,,,, när han inte druckit alkohol, men när han gjort det så blir han jättekonstig och hur social som helst.

Lotta berättade att hans gamla mamma på 91 år en nyårsafton tyckte det var synd att det bara var de andra som hade smällare.

Gösta hade då resolut, han gillade sin gamla mor, tagit bössan och dragit iväg ett par skott med hagelbössan genom skorstenen. Vad som hände med den 91-åriga gamla mamman förtäljde inte historien.

När vi senare på dagen handlade i den fina affären på Rödlöga såg vi en DVD-film som handlade om,,,,, Gösta och hans liv på ön.

Ja, nog hade vi fått ett intryck av att Gösta var ett original alltid. Och på DVD´n framställdes han som en levnadskonstnär. Och i och för sig, vad kan man göra med ett ensamt liv på Rödlöga med ADHD?

En liten stund skämdes jag för att jag inte varit trevligare mot honom när han kom till vår båt. Men ibland orkar man helt enkelt inte. Får väl skylla på min fina förkylning jag fått alldeles gratis. Trots att givaren lovat att givaren inte skulle smitta 🙂

Efter handlingen bar det iväg igen. En strålande tur till. FInt väder.

Sydlig 3-4 sekundmeter. Egentligen bidevind hela tiden.

Jag fick förmånen att sitta vid pinn igen. Så jag njöt.

Från Rödlöga sydöstut genom Rödlöga skärgård via Trutgrundet  förbi

Ängskärs Skärgård.  Mellan Ängskärs skärgård och  Fredlarna finns In-Fredel.

Där letade vi rätt på en alldeles fantastisk vik.  Med besättning på fördäck rekade vi tills vi hittade lämpligt ställe.

Där åtnjöts fiskbuffé med bland annat stans dyraste räksallad. 91 kronor för en burk lika stor som en Creme Fraiche-burk. Men vad fan, det var semester när vi handlade.

Kvällen blev minnesvärd. Herrskapet spelade kort och jag kröp in i datorn och skrev lite om detta.

Skumt bra dag.

🙂

Ett svar till “Chapman 28 på In-Fredlarna”

  1. per åström skriver:

    Minns Du när vi segla över Mysingen i uselt väder.
    Du och jag i brunn. Resten i ruffen. Du vid pinn. H/P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: