Tre goda äro tingen

Jag lyckades få 300 plus 475 kronor i p-böter under samma dag. Fint va!

Först hade jag lagt biljetten åt fel håll. Nej, inte upp och ner utan ut och in. Den flitiga Lisan hävdade att den inte gick att läsa.

Den andra passerade tiden med 10 minuter på grund av att bussen ropade upp fel hållplats så jag gick av för tidigt och fick knata en kvart för att komma till bilen.

Men jag kände verkligen att detta är värdsliga problem och jag bidrar såååå gärna till  Lisornas löner.

Man är väl solidarisk, eller hur!

Jag har väldigt svårt att bli arg för detta. Fattar inte varför. Det är till och med så att jag småskrattar åt dråpligheten i att det blev två samma dag fastän jag betalt mina avgifter.

Det kanske var så att det fick mig att se livet från den ljusa sidan. Var inte problemen värre än så så är det helt ok för min del.
🙂

Så det såg jag raskt för det första av tre goda ting som nu skulle följa mig. De tre svåra hade jag ju avverkat i början på veckan så nu var det bara att tuta och köra.

Den andra goda saken kom raskt därefter. Jag hade slitit och tvättat och oljat veranda och kände att nu fick det sannerligen vara nog. Jag var sällskapssjuk och hade ingen att prata med. Så var jag varm. 36 grader och svetten dröp.

Då plötsligt säger en ljuvlig röst i telefonen åt mig att obegränsat använda hans sjötomt några minuter bort. Den finaste på hela Resarö. Så gott det kändes.

Väl där så möter jag  några ytterst trevliga  människor som solar på bryggan. Vi samtalar och jag blir bjuden på läskande dryck. Vi pratar och så vips är vi bjudna på samma grillafton kvällen därefter.

Jag myser. Det regnar manna idag också.

Jag har i raskt takt avverkat tre goda ting och får njuta av frukterna länge.

Vad fint livet kan vara, också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: