I helgen startar min vidareutbildning till yogaterapeut

Jag längtar!

Den Medicinska Yogan som har sina rötter i den klassiska Kundaliniyogan har visat sig vara tydligt och mätbart effektiv vid många olika hälsomässiga problem och medicinska tillstånd. Redan 1998 undersökte Karolinska Institutet en av IMYs terapeutiska yogasekvenser på kroniska ryggpatienter, med mycket goda resultat. Våren 2008 utvärderade Hjärtintensiven på Danderyds sjukhus tre av IMYs yogasekvenser på personer som drabbats av hjärtinfarkt.

Åren 2000-2008 utbildade IMY Kundaliniyoga lärare med internationell diplomering. Sedan 2006 utbildar IMY vårdande personal som vill kunna använda Medicinsk Yoga direkt på sina patienter/klienter.

Målsättningen med denna utbildning över tre terminer är att du som färdig yogaterapeut ska kunna förmedla kraftfulla verktyg för självläkning till dina klienter, lära dem använda dessa verktyg, ge dem möjlighet att själva kunna påverka sin situation och påbörja en förändring inom sig i riktning mot ökad hälsa. Detta sker bl.a. genom att du under utbildningen  får:

•Ξ•   Kunskap om andningens betydelse för hälsa samt en ordentlig genomgång av olika yogiska andningstekniker – pranayama – och grundläggande yogaövningar som verktyg för återskapande av hälsa.

•Ξ•  Kunskap om människan som energivarelse och lära dig att med hjälp av olika holistiska  metoder, under, bortom och bakom olika yttre symptom, via bl.a. chakrasystemet, kunna diagnostisera den verkliga, underliggande energiobalansen som leder till fysisk, mental och emotionell ohälsa.

•Ξ•  Kunskaper (praktiskt och teoretiskt) avseende framför allt kundaliniyoga och även vissa grundläggande aspekter av ayurveda samt en förståelse för hur dessa holistiska system både praktiskt och kvantfysiskt kan samverka, komplettera och förstärka varandra för att skapa hälsa.

•Ξ•    Kunskaper om kostens betydelse för återskapande av hälsa samt praktisk kunskap om hur du kan arbeta som yogisk terapeut. Etik, pedagogik, inriktning, hur du når ut med verksamheten, ansvarsförsäkringar och annan praktisk information – t.ex. möjligheten att kunna driva en egen YogaKlinik
(se www.yogakliniken.se).

•Ξ•   Träning i att leda terapeutiska rehabyoga grupper och i att sitta i enskilda terapisessioner med personer som kommer till dig.

Denna utbildning avser också att förmedla en djupgående egen upplevelse av yoga och meditation och vad dessa mångtusenåriga tekniker under ett intensivt och regelbundet personligt utövande kan ge, i termer av hälsa, balans, trans-formation och ökad medvetenhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: