Jippie

Årets obligatoriska hemskhet är avklarad.  Uppdatering krävs varje sommar för att få behålla eländet.Inte kul kan jag säga som undrar hur i herrans namn jag lyckats förvärva den en gång i tiden.Det regnade väl in som manna i munnen på mig.

Fast nej, så lätt var det inte.

Minns att jag hade diskbråck i halsen när jag tentaläste. Kunde bara gå eller ligga ner. Sitta gör man inte med diskbråck i halsen. Jag gick Resarö runt med mina böcker och hundarna och läste. Sedan gick jag hem och lade mig på köksgolvet och läste. Boken hängde jag i ett snöre i skärbrädan så jag kunde ligga under densamma och hålla ut boksidorna med armarna.

För att överhuvudtaget klara av att sitta när jag skulle räkna allt konstigt som man skulle räkna.

Minns att jag klarade av tentan på första försöket. Det fanns då ett antal aktiemäklare som arbetat länge i branschen som klarade först på tredje försöket.
Minns också att jag var omätligt stolt över mig själv – får man säga så?

Nedanstående är utklippt från Swedsecs hemsida för dig som inte vet vad det är.

SwedSec licens

Syftet med licensieringsprogrammet är att upprätthålla allmänhetens förtroende för de företag som verkar på värdepappersmarknaden. Kvalitén och standarden på den personal som arbetar i dessa företag är av stor vikt för allmänhetens förtroende för den verksamhet som företagen bedriver. Av avgörande betydelse i detta sammanhang är kvalitén på rådgivningstjänster till kund och förvaltning av kunders medel i finansiella instrument.Det är även av vikt att ledande befattningshavare inom vissa andra funktioner hos dessa företag har en gedigen kunskap om värdepappersmarknaden. Det är mot denna bakgrund som kravet ställs på att personal som utför sådana och även vissa andra arbetsuppgifter är licensinnehavare. För att kunna erhålla licens ställs därför höga krav på lämplighet, yrkeserfarenhet, kunskaper och förmåga att följa det regelverk som gäller på värdepappersmarknaden.

Ett svar till “Jippie”

  1. birgitta astrom skriver:

    Jag tycker du är väldigt duktig .BIRGITTA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: