Kan inte låta bli att skratta…

kliver upp tjugo i fem som vanligt. Gardinen är fördragen. Det är det enda i mitt hus som åstadkommit hål i väggen. Gardinstången alltså.  Har  berättat om min hålfobi i tidigare inlägg:)

(Haha. Vet vad du tänker. Det är inte därför jag är ensamstående. Detta handlar bara om väggar!)

Gör min ljuvliga yoga, gör djupavslappning och sedan meditation. Katten Tango ständigt närvarande. Alltid när yoga är på gång. Även när yogagrupperna yogar. Ingen yogi undgår min ljuvliga yogakatt. Tror att hon med sin djuriska instint känner de fridfulla vibrationerna i luften.

Så är jag klar och börjar med frukostbestyren. Och kollar ut genom fönstret. Vojnevojne, nu börjar det.

Snöstorm.

Jahaja, tänker jag, alldeles nyyogad. Då rinner det mesta elände faktiskt av en.

Så jag gör som jag brukar. Fixar en fantastisk frukost och njuter i soffan med TV 4 framför mig.

Så tar jag på ytterkläderna och går ut i storm och snö. Fryser för jag har finskorna på mig för jag ska på middag i kväll efter jobbet. Och då vill man ju vara lite fin. In i bilen. Det går ju inga bussar från Engarn på kvällarna.

Parkerar och sätter mig på bussen och tar fram läxboken. Och letar efter mina glasögon. Ungefär alldeles innan Bullerholmen inser jag att jag inte ser någonting och att jag inte kommer att kunna göra det heller med mindre än att jag stiger ur bussen, åker hem och hämtar dem.

Jahaja, fortfarande nyyogad. Inga problem. Stiger av bussen och går över till andra sidan vägen för att invänta återvändande buss. Vilket tar 25 minuter. Du som vet hur det ser ut vid Bullerholmen vet att det är öppna fält och inget som helst skydd så långt ögat når. Och det är fortfarande snöstorm.

Jahaja, fortfarande nyyogad. Inga problem. Men jag håller på att frysa både det ena och det andra av mig.

Fina skor skulle jag ju ha dagen till ära.

Och tunna var de.

Åter till bilen efter låååång väntan på bussen. Bilen full av snö. Ok, inga problem.

Hem och in i huset. Letade runt. Det fanns inga glasögon någonstans. Det började krypa i ryggraden på mig. Insåg sakta men säkert att jag måste gå ut i bilen och kolla in mitt glasögonfodral som låg i väskan. Som jag lämnade kvar i bilen. Skulle ju bara hämta glasögonen i huset.

Ut i bilen.

In i fodralet.

Där låg mina fina glasögon.

Våt, kall och mycket lockar i håret. Mycket försenad. Med sminket på andra ställen än innan.

In i bilen. Parkera vid bussen. In i bussen. In till stan.

Då kom skrattet. Jag kommer aldrig försent (utom den akademiska förstås) men ska jag komma försent och glömma glasögon så är det ju optimalt att göra det när årets första snöstorm kommer.

Eller hur 🙂

3 svar till “Kan inte låta bli att skratta…”

 1. björn skriver:

  …var på leverantörsbesök i usa…många dagar…ett besök per dag…åker direkt från leverantör till flyg varje eftermiddag..sitter på sista besöket o kommer på att min kamera ligger i säkerhetsskåpet på hotellet…och det är ganska långt till hotellet o mitt i möte….känner hur det känns att ha kameran 5000meter ned osv….talar med värden och ber om support för att komma till hotellet o låsa upp skåpet o ta kameran med hem (med alla bilder förstås)…..MEN säger han räcker det inte att du hämtar kameran ikväll innan ni åker i morgon bitti??

  typ jag vet hur det känns o hur lätt det är att ”ila iväg””…även om det var +25 där jag var på besök…….

 2. olle skriver:

  Varför kämpa emot, låt dom sitta intrasslade uppe på huvudet i stället. Alternativt hitta någon minnesyoga 😉

 3. Josefine skriver:

  Jag gillar Olles tänk om minnesyoga! Jag skulle däremot behöva den där yogainställningen du pratar om, jag hade nog inte behållt humöret på topp i det där läget. =) Men sen gillar jag ju inte snö heller, tycker att sol och värme är mer passande…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: