Många frågar om och hur yogan hjälper…

I sin ursprungliga form är yoga en andlig disciplin vars syfte är att skapa fullständig balans och medvetenhet i människan, visa henne

Verkligheten så som den verkligen är

samtidigt som den naturligtvis också fungerar som en mätbart mycket avancerad och djupverkande form av rehabiliterande terapi,

både fysiskt, mentalt och emotionellt.

Traditionell yoga är holistisk i sitt synsätt och ser till hela människan, hela livssituationen och inkluderar även känslor, drömmar, kost, relationer, motion m.m. Utifrån det yogiska, såväl som det kvantmekaniska perspektivet är människan en komplex, multidimensionell energivarelse, där de problem, sjukdomar och krämpor vi får genom livet i grunden handlar om stopp och blockeringar i underliggande energiflöden. När vi genom regelbundet utövande av yoga och meditation utför åtgärder och justeringar på denna energimässiga grundnivå minskar och/eller försvinner de symptom vi upplevde som sjukdom.

Internationellt är yoga som terapi en stor och expanderande företeelse. I England har det utbildats yogaterapeuter sedan mitten av 1980-talet. I USA finns ett stort antal olika terapeututbildningar och där förekommer olika yogaformer sedan flera år tillbaka som komplement till andra behandlingsmetoder på en del sjukhus, bl.a. för hjärtinfarkt- och cancerpatienter.

Den internationella yogaterapeutorganisationen IAYT har flera tusen medlemmar över hela världen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: