Rätt använt kanonbra!

Facebook grundades 2004 av en Mark Zuckerberg och får samma år sin första miljon användare.

2006 ingår Facebook och Microsoft ett  avtal kring annonsering. Når nu 12 miljoner användare.

Facebook  gör det 2007 möjligt för andra företag att ta fram program och tjänster som kopplar till Facebook.
Klagomål på att Facebook inte värnar den personliga integriteten får under 2008 bolaget att ändra på inställningsmöjligheterna. Kritiken har återkommit många gånger. Under sommaren 2008 når Facebook 100 miljoner användare.
Facebook har idag förmodligen över 600 miljoner användare.
Mark Zuckerberg bedöms ha 24 procent av aktierna i bolaget. Det motsvarar i så fall en förmögenhet på drygt 80 miljarder kronor.
Under förra året utsågs Mark Zuckerberg till Årets person 2010 av Time Magazine. Han är också huvudperson i filmen The Social Network som gick upp på biograferna förra året.
Enligt Facebooks egna uppgifter loggar hälften av de aktiva användarna in under en given dag. Mer än en tredjedel använder Facebook via sin mobil.

Genomsnittsanvändaren publicerar 90 kommentarer, bilder och liknande varje månad. Miljontals sajter interagerar med Facebook. Företagets intäkter kommer från försäljning av annonser.
Enligt de uppgifter som cirkulerat den senaste veckan kunde Facebook räkna in intäkter på 1,2 miljarder dollar under de första nio månaderna 2010. Nettovinsten blev 355 miljoner dollar. Det är en kraftig förbättring jämfört med året före och det finns också uppgifter om att annonsförsäljningen tog bra fart under slutet av året och drev upp omsättningen för helåret till 2 miljarder dollar…..

……

Liten artikel i Svenskan idag handlar om att ju  fler vänner vi har desto större växer vår amygdala. Amygdala är en del av vår hjärna som fungerar som vårt känslocentrum. Allt enligt principen ”use it or lose it”.

……

Jag tror inte att användningen av Facebook minskar antalet möten av vänner i det verkliga livet. Snarare tvärt om. Kan bara relatera till mig själv.

……

Ju mer vi använder Facebook desto större blir amygdala.

……

Men ge f…n i att missbruka ett redskap som hjälper hjärnan att växa och utvecklas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: