Jag har accepterat livets villkor och…

lever idag ett bättre liv än jag skulle gjort utan livets svåra sidor. Jag har accepterat att livet innehåller sorger, glädje, bedrövelser och höjdpunkter. Att det är just det som är livet.

Allan Karlsson, (Jonas Jonasson i Hundraåringen) har ett ordspråk som jag fastnad för (jag tror Allan var en smygyogi).

Det var vad det var, det är vad det är och det blir vad det blir.

Detta tillsammans med en liten knuff på ödet ibland, då och då, från undertecknad gör en välkomponerad middag.

Acceptansen över att saker och ting och du och jag faktiskt får lov att uppleva en massa under livets gång gör att det liksom blir lite lättare att hantera.

Livet har sin gång. Det är nog inte mycket mer än att gilla läget. Och njuta av dagen. Jag känner innerligt att jag inte skulle vilja vara utan mina erfarenheter. Vara ung, ja men bara om jag får ha med mig mitt liv.

Sorg möter alla människor. En del vägrar att möta den. Jobbar och sliter eller festar och super. Ja, hur många tricks finns det inte för att inte behöva möta livets svårigheter och ta dem till sig och känna på dem för att sedan fri och lätt kunna gå vidare och släppa taget.  Det är i min värld helt vansinnigt att tro att man ska vara lycklig hela tiden. Vi går igenom bedrövligheter, skilsmässor, dödsfall och sjukdomar. Så är det!

Sådana saker tar tid. Men det går över.

Ja, inte för alla då, men tiden gör att dessa människor kanske kan hantera dessa situationer också. Fast många fastnar och de kan, om de överhuvudtaget är mottagliga, behöva hjälp utifrån att bearbeta det oundvikliga.  Men smärtan kan vara så stark att den människan kanske inte ens orkar ta hjälp utifrån.

Det finns många människor som det är synd om…..

Vad jag vill säga är att det man inte dör av det stärks man av. Och då menar jag med ”dö” antingen själsligt eller fysiskt eller både och.

Tack och lov så går jag fortfarande stärkt ur de svårigheter jag möter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: