Jag har nog aldrig förut blivit så glad för lite regn…

Jag går mycket. Tar ofta en timmes sväng på lunchen. Jag har svårt för att vara utan ljuset under hela vintersäsongen. Så då ryker lunchen. Det blir till att äta vid skrivbordet. Det handlar om att prioritera. Nyttig mat äter jag ju så det blir över. Jag vet att man inte ska göra så. Äta när man jobbar alltså. Så jag brukar kompensera detta med att äta ännu nyttigare. Och ofta toppa med getost. För då blir livet roligare. Getost förgyller tillvaron. Faktiskt så är det så att All ost förgyller dagen. Men nu var det inte ost jag skulle skriva om. Utan regn.

Jag vet inte hur många varv jag tagit runt Skeppsholmen under de senaste två åren. Jag jobbar fem dagar i veckan och då är det bara att räkna. Om jag i genomsni…. nä föresten. Det är inte viktigt hur många gånger. Men det som var så tydligt just idag var att det under en väldigt lång tid varit förknippat med en fruktansvärt massa snö. Snö, halka, blåst och kyla.

Idag regnade det. Små fina, söta gulliga droppar strilade ner och blötte ner mina glasögon som jag som vanligt inte har framför ögonen utan på huvudet. Regn betyder varmare än noll grader. Det betyder att snön smälter. Det betyder att det även i år kommer att komma blommor och blad. Regnet får mig att tycka att vintern varit kort och relativt överkomlig. Inte alls så jobbig faktiskt. Absolut inte så kämpig som jag dillade om bara för någon vecka sedan. Då jag vräkte ur mig att istiden kommit för att stanna.

Regnet föder hopp om vår och värme. Sol och njutning.

Så skönt.
Imorgon ska jag i regnets dvs vattnets tecken manifestera detta genom att  beträda ett annat vårtecken.

Båtmässan…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: