Gör inte om…

samma misstag flera gånger eftersom du då går miste om chansen att begå ett annat.

Det blir tydligare ju längre jag lever att det är det jag inte gjort jag  ångrar och att det är det jag gjort  jag lärt mig något av. Alldeles oavsett om det var bra eller dåligt gjort. Det är snarare så att det jag gjort som jag då trodde var mindre bra senare visat sig vara mer bra.

Det blir också tydligare att det är bättre att försöka lyssna lite på sin magkänsla. Det har vid flera tillfällen i mitt liv varit så att jag hört en röst långt inne i bröstet som sagt ”aja baja” eller ”kör så det ryker”

..så har jag hört men inte lyssnat…………..

 

Vackert vatten i en tjärn på natten….öppet hav i glitter på dagen.

Dualiteten.

Det underbara i att gå och lägga sig på kvällen. Stänga, släcka och somna. Mjukt på kudden och stilla.  Känna tyngden i vilan. Restaurationen. Reparationen. Omskapelsen. Pånyttfödelsen.

Morgontimmar. Ny dag. Livet och rörelsen smyger på med nyfikenhet. Glittret och den långa blicken över havet och allt vad det kan innehålla böljar som vackra vågor.

Natt och lugn och återhämtning – ljus, gryning och entusiasm.

Gud vad jag njuter!

Jag har fler fantastiska misstag att begå. Jag har magkänsla och lyssnar till alla vackra koltrastar.

 

——-

Föresten. Var det inte en koltrast, mamma, som du berättade om, som hade lärt sig att härma någons mobiltelefonljud. Som satt i en buske och sjöng och fick sin ägare att leta efter sin mobil just i den busken?

Tack för en alldeles underbar gårdag. Tack för idag som bara är barnet ännu…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: