En alldeles enastående dag

har jag varit med om idag.

Har gått  med min älskade mamma i hennes barndom och tittat.  I huset där hon föddes. I småskolan. I storskolan. I hemmet hon hade i de första tonåren. På alla ställen vi besökte hittade vi personer som vi kunde tala med. Som kände igen mamma eller dem hon talade om. Överallt dit vi åkte berättade hon om sina minnen. Hennes kusin som var med förgyllde hennes berättelser med mer berättelser om hur min mamma var när hon var liten. Om alla som var med när de var små. Om händelser som jag hört om i mitt liv. Jag fick se alla dessa platser och träffa Anders som ägde säteriet där hon bott med farbror Einar och min kära mormor när hon var liten.  Gick till ån där hon lärde sig simma. Besökte fabriken där hon hade sitt första jobb.

Så många foton tog jag. Min gud, så roligt det var. Att få ta del av min mormors liv, min mammas barndom och uppväxt. Att få se alla dessa ställen hon berättat om i alla tider.
Vi bokade en resa till som jag ser fram emot redan nu.

Jag är en väldigt lyckligt trött människa efter en alldeles fantastisk dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: