Härom dagen lärde jag mig hur man stjäl kyssar…

av folk.  Nej, nu blev det syftningsfel. Jag lärde mig härom dagen hur man stjäl kyssar av en eldig, vacker och mycket trevlig italienare. Fel igen. Det var den eldige italienaren som lärde mig att stjäla. Det var INTE jag som stal från början….

Jag ler fortfarande. Med mungiporna uppe i höjd med Vintergatan.

Jag satt och åt middag på en vacker bakgård på Östermalm med goda vänner. Plötsligt dök han upp. Den där vackra med glittrande ögon. Som bara italienska män kan vara, du vet säkert…

Vi satt i solen och njöt av maten. Han kom fram och skulle presentera sig. Jag gör som jag blivit lärd i sällskap med vanliga hederliga svenskar. Jag reser på mig och ler och sträcker fram min högra hand. Självklart! Eller hur… För visst är det så man beter sig. Eller???

Tino, med vackra tänder och en  trubadurs röst. Ja, det är sant! Denne italienske dröm jobbar som trubadur. Spelar gitarr och sjunger under balkonger, tror jag. Hur som så verkar han kunna försörja sig mycket bra på detta. Jag är inte förvånad. Vilken italiensk manlig skönhet skulle inte kunna bli rik på att stämma upp i sång och gitarrspel…med gnistrande vita tänder.

Tino tar min hand!

Sen Så Säger Tino.

Du får gärna kyssa mig på kinden. Så visar han med andra handen VAR på kinden jag får lov att kyssa honom.
Oj, vilt främmand är han. Ja, kanske inte riktigt. Han känner ju mina vänner som sitter där bredvid mig vid bordet.  Men jag har aldrig träffat honom förut. Jag anses ändå vara hyfstat spontan och jag tror faktiskt att jag inte är särskilt blyg. Men detta…

Men nu är jag inte van vid detta beteende. Så jag blir förlägen. Och som varandes en väluppfostrad flicka så gör jag givetvis som jag blir tillsagd.

Jag ser mig plötsligt föra fram min mun mot hans kind mitt framför mina vänner. En totalt okänd kind. VAD  GÖR JAG???

Jag tar sats och plutar fram med min mun mot denna lena gyllenbruna kind.

Då, när jag är en millimeter från kinden, snurrar han runt och jag möter upp hans läppar i en ståhärliga

jättemun-mot mun-kyss.

Gissa om jag blev förvånad. Det tar en promille av en sekund. Sedan börjar jag och alla andra också för den delen, att gapskratta.

Min svägerska som glittrar och kluckar av skratt informerar mig om att Tino gör så med ALLA kvinnor.

Tino skrattar och säger att han minsann bara gör så med VACKRA kvinnor. En sån himla typiskt ”vacker italiensk-man-kommentar”…

Tino lärde mig att flirta med livet. Kyssas, skratta och le. Och flirta.

Gud så glad jag blev. Och jag lever fortfarande på Tinos stulna kyss. När jag tänker på det så tänker jag att detta ska jag bära med mig i livet. Så nu tänker jag åka ner i hissen mot Regeringsgatan och OM det står en vacker man där ska jag se om inte jag också kan stjäla en liten, liten kyss.

Flirta med livet helt enkelt.

Tino själv. Han gick hem till fru och barn och lagade mat till hela familjen. För honom var det tillräckligt att just bara

flirta lite med livet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: