Nu ska jag berätta varför man ska göra som jag sagt att man ska göra

Jag har sagt att du kan göra som jag.

Varje dag smörjer jag in hela min kropp med egenhändigt mognad sesamolja. Min hud är alldeles vansinnigt mjuk och fin. Ja, så säger jag. Även om det finns folk som säger att man inte ska säga så. Men eftersom jag inte har förstått varför så säger jag så.

På kvällen smörjer jag även in mina fötter. Och på morgonen. Det har blivit en skön och fin ritual.  Jag njuter av stunden för det blir lite kontemplation. En liten pumpflaska underlättar. Typ en likadan som du har tvål i. Gärna inte i plast då plasten fäller ut saker från sig. Stål, glas eller porslin är bäst. Sen när mina fötter har fått sin lilla stund så åker de där skyddande sexiga strumporna på. (Inte konstigt att man är singel)…

Känner en massör som sade att min hud var den lenaste hud han känt någonsin. Haha, tänkte jag då. Plus femtio och den komplimangen! Och så tänkte jag att jag minsann inte tänkte berätta hur det går till. Han kunde få tro att det var alldeles av sig själv.

Men min hemlighet är flera tusen år gammal och definitivt inte min. Den kommer från den gamla Ayurvediska österländska läkekonsten. Som fascinerar mig grymt. I stället för att se mig som ett hopkok av ett antal organ så ser Ayurvedan sammanhanget.

Läser och studerar och njuter av allt klokt. Bland annat det där med att göra sin dagliga massage. Med egenhändigt mognad sesamolja. Du kan köpa kallpressad sesamolja och använda den som den är men…

Nu kommer det. Det som du undrat över efter att ha höra mig tjata om denna massage. Varför du ska använda olja som du hettat upp till hundra grader. Alltså 100 grader. Inte 700 grader så det blir olja över hela köket. Det är inte popcorn du ska göra.

Det är nämligen så att när du gör så så blir oljan mer antioxidantisk samt att den lättare går in i huden. Den är antiinflamatorisk och bakteriedödande. Både på och under huden.

Därför är den också bra att smörja in näsborrarna med så man inte blir förkyld. Efter att du sköljt näsborrarna med renande och desinficerande saltvatten. Fast det fungerar även om du inte är mogen för nässkölj. Man behöver ju inte bli helknäpp med en gång. Utan som jag, lite succesivt…

Men du ska inte hetta upp samma olja mer än en gång. Det mysigaste är att smörja in sig med nymognad,  fortfarande ljummen olja. Det är lyx.

God vår på dig!

2 svar till “Nu ska jag berätta varför man ska göra som jag sagt att man ska göra”

  1. Lena Mård skriver:

    Men så häftigt. Jag vill gärna ha recept.

  2. laila skriver:

    Härligt! -Tack!!!
    Måste prova.
    Kram/Laila

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: