Ordet ”galen” har onekligen fått en ny innebörd

Att  Anders Behring Breivik är tillräknerlig och ansvarig för sina egna handlingar kan jag köpa. Men att han är psykiskt frisk är magstarkt. Vem är då psykiskt sjuk? Mig veterligen kan du vara psykiskt sjuk och tillräknerlig och definitivt ansvarig för dina handlingar. Eller är det så att diagnosutbudet är för litet? Att sjukdomen ”galen” borde ingå i nomenklaturen?

Psykisk sjukdom skiljs  från personlighetsstörning. Sådana störningar utvecklas vanligen under barndomen och kan vara helt eller delvis medfödd. De är synnerligen besvärande för de som är runt omkring . Inte så mycket för den drabbade som ofta inte tycker att det existerar någon störning. Anders är enligt sig själv varken störd eller sjuk.

I min värld så säger jag som Torsten Flink. Jag struntar i varför han gjord som han gjort, han ska aldrig ut i samhället. Orsaken är faktistk totalt ointressant.

Karln är galen, punkt slut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: