Jag fortsätter att tro på människan som i grunden god

och ju mindre man behöver vakta och bevaka desto mindre behöver man slåss för. Eller?

Är girigheten något som kommer av ägande?

Men godheten kommer hur som helst inne ifrån. Det är inte alla som gör som mannen på bilden. Det finns de som sätter sig själv i första rummet och alldeles oavsett hur mycket eller lite som ägs. Godhet följer med i livscyklen. Oavsett om du har lite eller mycket ting och ägodelar. Detta med gott hjärta finns eller så är det borta. Sönderslaget kanske, men borta i alla fall. Goda hjärtan har med kvalitet att göra. Oavsett ägande eller livsposition.

En människa med goda kvaliteter, ett gott hjärta, har en stor empatisk förmåga. Har en förmåga att sätta sig in i en annan varelses situation.  Har helt enkelt förmåga att se livet utanför sig själv och inte bara livet som finns inuti en själv.

Förmågan att vilja, kunna och göra skillnad för någon man tycker om är ett uttryck för godhet. Det spelar ingen roll om det är att skydda med ett paraply eller att hämta ett glas vatten när du är törstig eller fråga hur det känns när det är svårt ibland eller att bre en macka när du är hungrig.

Eller att gömma strykjärnet för den som är sjuk och borde vila men inte klarar av att vara stilla och som inte kan vänta tills du kommer hem trots att du sagt att du ska stryka när du kommer tillbaka från jobbet.

Att  säga förlåt när man gjort fel.
Att ibland säga förlåt fast man inte tycker man gjort fel, för att man värdesätter relationen mer än sitt eget ego.

Allt detta är tecken på förmåga att känna in andras behov.

Det är gott att leva och det är godhet som gör livet fint….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: