Du frågade mig vad det var och vad det betydde för mig

Om du vill veta mera om yoga och frågar mig så finns det en risk för att jag aldrig slutar. Yoga har blivit en del av jag, av mig.. den påverkar min kropp, mitt sätt att tänka och vara. Mitt sätt att interagera med andra människor, hela min omgivning, faktiskt.

Jag, min kropp, min själ och resten av mig har blivit en bättre människa.

Det började med en hästolycka och jag tyckte sjukgymnastiken var fånig. Sen invaderade yogan mitt liv. Jag är en social, levnadsglad, handlingskraftig och utåtriktad person men ändå rätt så djupsinnig så tillvida att jag reflekterar en del över livets väl och ve. Yoga betyder en hel del fysisk träning men också reflekterande och meditation.

Mitt sinne är lugnare och mer tillfreds. Det var länge sedan jag var arg på saker som saknar betydelse för mitt liv och mina kära. Jag utvecklar min integritet och ser lättare vad som är viktigt i livet.

Förut ( även innan olyckan ) gick jag löpande flera gånger i månaden till naprapater och kiropraktorer med ond rygg, en känsla av instabilitet i ryggen och snedhetskänsla och spända axlar och ständiga låsningar.. Spända käkar och gnisslande tänder. För korta muskler med ständiga skador.  Min relation till dessa yrkesgrupper ligger numera på kamratlig nivå….

När jag yogar, vilket jag gör sex till sju gånger i veckan,  känns det som att kliva in i ett hem. Det känns som att ha någonstans att bo. Förutom på Furuvägen. Huset är liksom skalet och när jag är innuti yogan så känns det som om jag är i mitt älsklingsrum som ligger ute i rymden som jorden finns i.

Knepigt, eller hur.

Jag känner mig komplett helt enkelt.

Och efteråt är jag öppen för allt. Och alla.

Smidig, stark, tålmodig, lugn, tillfreds och glittrande glad kliver jag ut i livet och njuter. Men som allt annat så är det färskvara. Yogar jag inte så släpper förtrollningen sitt tag.

Så jag slutar aldrig, ger aldrig upp utan fortsätter att sträva på i yogans förtrollade värld.

Allt gott du som vågade fråga, på riktigt.

Du som frågade av genuint intresse för det som betyder mycket i mitt liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: