En radioreporter har skrivit till mig

Det är en kompis till mig. Han hade intervjuat Simone när hon kom i mål efter en orienteringstävling. Vi vänner stoppar in allt som är kul på FB. Så även hans intervju. Eftersom han är en av de  trevligaste jag träffat så läste jag också givetvis inlägget på Fejjan. Så skrev jag en kommentar också. Till Kära Bosse. Tyckte han var jättebra, som vanligt.

Skrev,,, Kära Bosse –  kul att se dig live i Radion. Eftersom du inte skryter med dina bedrifter så kanske du inte vet att din intervju är ute på Fejjan utlagd av dina vänner. Här får du mitt ”gilla”!

 

Och fick hans fint skrivna svar. Fint skrivet av en även med pennan verbal person som skrivit om en annan person som sannerligen får en att tänka efter lite. Ödmjukhet är en väldigt underskattad egenskap…..

Jag såg den också…

Hon Simone Niggli ,  är från Schweiz och är världens genom tiderna bästa orienterare. Hon har en hel kasse full av mästerskapsmedaljer bl.a. 17 VM Guld och fram till och med nu 10 EM Guld.  Hon har vid ett flertal tillfällen blivit utsedd till Schweiz bästa idrottsutövare. Då ska du veta att hon dessutom fött tre (3 barn) Malin och tvillingarna Lars & Anja så sent som förra sommaren. Och då  tog hon också beslut att fortsätta satsa ytterligare några år mest eftersom VM nu i sommar går i Schweiz . Men för att kunna springa de stora stafetterna inom Orienteringen, Tiomila och finska Jukola så behövde hon springa för en nordisk klubb och eftersom den klubben hon sprang i innan senaste graviditeten Ulricehamn hade brandskattats på bra löpare såg hon sig om efter ny klubb. Man kan ju föreställa sig samma inom t.ex. fotboll eller hockey då hade väl de stora mäktiga klubbarna belånat både slott och herresäten för att få Messi att signa , men jag tror att det fanns en stor blygsamhet bland Orienteringsklubbarna,” inte är väl vi tillräckligt bra” och typ ”vad kan vi erbjuda.”

Så en dag i oktober mailar hon till Hallsbergsklubben OK Tisaren och frågar om får springa för dem!  Kirsi som är ordf. blir alldeles knäsvag; jovisst ska det gå bra men hur sjutton ska vi lösa det ekonomiskt? Eftersom Simone är så stor stjärna  i hemlandet har hon privata sponsorer så hon klarar sig så hon var tacksam om klubben kunde betala hennes & familjens resa t.o.r. Schweiz samt ordna boende i stan. Att hon ville till Tisaren hade sina skäl, en  klubb i en mindre stad med bra träningsmöjligheter.

Hasse ,som är änkeman bestämde då att ” Jag flyttar ut ur huset när de kommer så kan de ta detta under tiden. Jag kan bo i husvagnen.”    Simone kommer till stan och hon är fortfarande så underbart ödmjuk trots alla framgångar, Hon hjälper Tisaren att bli 2:a på Tiomila , det är stort …det är väldigt stort det är ungefär jämförbart med att ett svenskt fotbollslag skulle gå till Champions League final.  Hon reser till Dalarna och EM i orientering i mitten av maj och vinner 3 EM Guld helt överlägset och ändå är hon överraskad att publiken står upp och applåderar när hon kommer in på upploppet på Lugnets Skidstadion efter det tredje guldet.

Det är en ynnest att ha samtala med en stor människa.

Bo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: