Det är min favoritdag idag…

det är en bra dag att göra ingenting på. Eller massor. Det beror på vad man vill göra på en favoritdag.

Om man vill kan alla dagar vara en favoritdag. Man kan tänka sig att göra en massa saker som man bestämt sig för på sin favoritdag. Så kan man ändra sig och strunta i det och sätta sig och måla naglarna och lyssna på regnet istället. Det är en bra dag.

Jag har tänkt att städa. Det tycker jag är kul. Det för jag gärna. När jag städar börjar jag i ett rum. I en låda. Och när jag tömt ut den så kommer jag på att jag ska stryka lite. Så tar jag fram de kläder jag behöver stryka. Och på väg till garderoben så går jag förbi några vissna krukväxter. Som jag tar med mig ut på verandan och planterar om. Där ute ser jag att högtryckssprutan står. Och såpan. Solen skiner och det är en bra dag att såpaskura trägolvet på. Så jag tar och häller upp vatten och såpa och så häller jag ut det på trägolvet utanför på min köksveranda. Och så lyckas jag hälla lite på dynorna. Och det är ju inget bra. Så jag tar dynorna med mig in i tvättstugan för att skölja dem rena från såpan. Där lägger jag dem på strykbrädan för att torka. Tillsammans med det andra som ligger på strykbrädan som jag ju skulle styka. Så jag tar och sätter in strykjärnet i kontakten och tar mig an den där blusen som skulle fixas till. När den är klar så är den jättefin. Jag hänger upp den ute på den andra trädgårdsverandan för att den ska hänga där tills i kväll då jag ska gå bort och vara fin. Där ser jag hur ogräset växer mellan stenarna i grusgången. Går in i matkällaren där jag har mina trädgårdsredskap och tar fram ogräskrattan. Det blir jättefint och allt ogräs är borta på ett ögonblick. Går in och tänker att det är dags för en kopp kaffe. Inser att jag har fått ogräs under mina fötter och att det liksom följer med in i hallen, över vardagsrumsgolvet och slutligen ut i köket. Jag tar min kaffekopp och häller upp kaffet. Ställer kaffet på bordet på köksverandan och går och hämtar damsugaren i tvättstugan och damsuger bort gräset som jag släpat in. Sedan tänker jag att efter kaffet ska jag damsuga hela huset så jag ställer damsugaren i hallen.

Så ringer det på dörren och där står hen och undrar om vi ska ut och cykla……

Det är en fantastiskt fin dag för  just  cykling.

 

 

 

Ett svar till “Det är min favoritdag idag…”

  1. lista de emails skriver:

    yes! you did an awesome job! the blog looks great. and a belated congratulations! lista de emails lista de emails lista de emails lista de emails lista de emails

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: