Man ska aldrig sluta se världen från olika håll…

I min föregående blogg spånade jag om hur man kan se på sin värld.

När jag ser denna bild slås jag av hur viktigt det är att fortsätta se saker från olika håll. Och kanske inte alltid från sitt håll. Det är väldigt lätt att bli blind på sitt sätt och sitt perspektiv. Egot kan fira stora triumfer i sin skrud. Jag ”vet minsann” hur saker bör och ska vara….

Härom dagen var det en hen som sade åt mig att man kunde se saker från ett annat håll än det jag gjorde. Jag berättade för hen vad jag tyckte och kände och så var jag nöjd med det.

Så gick det någon dag. Och så fanns det tid att fundera lite. På kammaren så att säga. Och mitt när jag höll på att fundera så såg jag den  här bilden. Pu, så det slog mig. Tänk om jag kunde tänka om. Tänk om det var så att det låg något i det hen hade sagt. När så min kloka dotter också sade samma sak så kändes det lite krypande i kroppen på mig.
Hmmm. Jag vände helt enkelt och körde in linsen i ögat och kollade om det gick att se något annat ifrån det hållet.

Och sannerligen. Det gjorde det. Mitt resonemang fanns kvar men det fick en annan nyans.

Så fint det är att tänka om och tänka till.

Och om man kryper riktigt , riktigt nära mattan så kan man se ännu mer spännande saker.

Typ gammalt smuts som bör damsugas bort……..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: