Väldigt nära, väldigt härligt och väldigt givande

Går en fantastisk utbildning hos en kvinna som heter Vandana. Hon lär ut en blandning av Ayurveda, massage och yoga. Vi använder den underbara sesamoljan som jag när jag har mina praktikklienter först mognar så att den får än bättre struktur för kroppen. Den hettas upp till 100 grader och blir underbar att jobba med och att ha på kroppen. Det finns andra oljor också och det är en hel vetenskap det där med vilka oljor man kan använda i olika situationer. Riktigt spännande. Jag lär mig att behandla min klient på en madrass på golvet och med hela kroppen som redskap. Du som blir behandlad får alltid hela din kropp behandlad också. Massagen med oljan värmer upp och mjukgör. Sedan stretchar jag din kropp på djupet. Det är stretchning som du aldrig ensam kan åstadkomma. Det är på ställen som du aldrig kan komma åt själv. Jag lär mig att lära dig att känna efter hur din kropp fungerar. Jag lär mig lära  dig att själv sätta gränser för vad just du kan och klarar. Lär dig att sätta stopp i tid och att tänja dina gränser lite utöver vad du själv tror att du klarar. Lär dig hitta balansen mellan stopp och utmaning. Det handlar om att i både handling och tanke lära mig att lära dig  var du har dina egna gränser.
Jag är dig nära och lär mig hur just du fungerar. Det är oerhört stimulerande att se när jag med oljans, massagens, andningens, ayurvedans och yogans hjälp kan ge dig en resa i din egen kropp.

Som varandes både yogalärare och ýogaterapeut så är denna utbildning som att få äta upp jordgubben på gräddtårtan. Det är oerhört faschinerande att blanda och kunna använda så många olika infallsvinklar i en behandling, i en lektion eller i en utbildning av dig i din egen resa mot det du nu vill möta.

För att inte tala om den yogiska filosofin. Den som studeras genom att läsas och begrundas och betänkas. Som jag gör så fort jag kan. Och som jag försöker att mjukt stoppa in i det som kallas mitt sätt att leva mitt liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: