Jag tycker att alla småföretagare ska slippa deklarera

Jag tycker att alla småföretagare ska slippa bokföring. Jag tycker att det borde räcka att säga att jag har till mat och husrum. Återkommer när jag tjänar så att jag kan dela med mig. Ingen skatt, ingen moms. Då borde vi få fart på företagandet här i Svedala. Det är rapporter hit och dit och en faslig massa att hålla reda på.

Ska till exempel kvittona vara numrerade när man får reda pengar av folk som inte inser att det inte går att stoppa in dessa sedlar i hål i väggen och bankerna inte vill ta emot dem och man måste betala räkningarna via ”nätet”…..

Om jag slapp fundera på vad i herrans namn jag ska göra med alla papperspengar så skulle mitt liv vara avsevärt mycket mer behagligt. Det är inte så att jag känner att det är pluspengar. Det är ju pengar som mina fordringsägare vill ha av mig. Via elektroniska fakturor. Dvs de vill ha elektroniska pengar. Ingen vill ha mina förb….e papperspengar. Jag har en manick som jag ska sätta på min Padda som gör att jag kan ta emot kundernas pengar rakt in i banken på kontot. Men alla kunder har inte små plastkort som de vill använda. Eller så har de , i ren snällhet, varit och tagit ut pengar i ett hål i väggen enkom för att betala mig. De vet inte att jag inte kan stoppa tillbaka samma pengar in i samma hål. De blir helt sonika  kvar i min börs. Och så behöver jag göra egna insättningar från mitt privata konto för att kunna betala företagets hyrestant.

Idag fick jag papperspengar av en kund. Och det var mitt fel. Jag kunde inte använda manicken till Paddan för jag hade glömt alla mina 5 glasögon hemma. Jag såg helt enkelt inte ens vilken App jag skulle trycka på för att starta tjänsten som hörde till manicken som jag stoppat in i min Padda.

Du ser, det är ett himla strul. Och jag ska inte säga vad jag tycker om bankerna. Som vägrar att inse att vi här ute i verkligheten visst har behov av pengar. Både elektroniska OCH i pappersform. Ja, jag jobbar på bank. Men jag har faktiskt rätt att tycka och tänk och säga vad jag vill…..

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: