Det finns många saker som glittrar

IMG_1226

Som skator lockas till silver letar vi efter det som syns och lyser. Att vara snäll, omtänksam och ha ett gott hjärta är sidor som också går att kultivera. De lyser inte men de känns när man möter dem…

Det är otäckt att se och veta att vi lägger så fruktansvärt stor vikt vid hur vi ser ut. Det gör mig ont att se att så mycket smärta kommer ur det faktum att inte många av oss ser ut som man ska se ut. Och det smärtar att det är en ond cirkel av många ingredienser det där med vem som bestämmer hur vi borde se ut.
Somliga vill tjäna pengar (vem vill inte det) och det går utmärkt att göra i skönhetsindustrin. En del säljer smink och kläder, en del tidningar och TV-program. En del (de flesta) vill ha en partner, kanske barn och hus. Och för att få det behöver man marknadsföra sig. Då får man råd och stöd från de som vill tjäna pengar. En del har haft familj, men skiljt sig och behöver kanske en ny familj. De tar hjälp av de som tjänar pengar. Andra har bara sin ensamhet att försöka komma undan. De gör det med hjälp av dem som tjänar pengar. Och allt som oftast är de som vill tjäna pengar bara sådana som du och jag, som vill ha familj eller slippa vara ensamma. Så snurrar hjulet runt och runt.
Och inuti är vi alla ofta ensamma. Och tänker att bara jag får det eller det, lyckas med det eller det, kommer dit eller dit, så blir jag lycklig. Om inte annat så blir jag nog lycklig när jag blir pensionär. Och då tänker vi att om jag bara får vara frisk så är jag lycklig.

Och frisk får man sällan vara när man blir äldre.

Hjulen snurrar. Samsara!
Pensionsfonderna som vi ska leva på när vi blir pensionärer investerar i aktier som går bra (förhoppningsvis). Ibland kan de heta sånt som har med utseende och skönhet att göra. Företag som behöver reklam och plats i TV för att sälja. Vi blir ledsna om pensionsfonderna inte går bra.

Kan vi inte bara konstatera en gång för alla att utsidan, vårt utseende, aldrig kan göra oss lyckliga! Att vi behöver vända oss inåt. Kanske kan det vara så enkelt att vi inte kan hitta lyckan utanför oss själva. Att vi behöver kultivera vårt inre innan vi kan bli bekväma i livet. Innan vi kan sluta önska oss lycka bakom nästa krön…

Var och en hittar sin väg inåt om man vill leta lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: