Vad betyder ”gilla”-knappen…

download

Jag undrar lite vad ”gilla”-symbolen betyder. På riktigt!

Tror inte att mitt ego behöver bry sig. Många ”gillamärken” på Facebook, som mitt senaste inlägg fått,  betyder inte att människor som tryckt på knappen tycker om mig. Jag tror det säger mer om innehållet och texten. Och  bilden.  Dvs många gillningar är, om ämnet är att vi har svårt att tycka om våra kroppar, lite tragiskt. Jag har en aning om att det betyder att det är himla många som inte tycker om det de bor i. Vi lever i en tuff värld. Att utveckla integritet är inte det lättaste. Att stå emot utifrån kommande åsikter om vad som är vackert eller inte är inte lätt.

Att kultivera omtanke och snällhet är en svår balansgång. Vi lever i ett samhälle med utpräglad konkurrens på alla plan. Även vad gäller vårt utseende och våra kroppar.  En av de största ting vi längtar efter är gemenskap. En av våra största rädslor är ensamhet. Det rimmar inte så bra med konkurrens och individualism. Även om det säkert är bra när det gäller utveckling av saker och ting.  Men hur hitta lagom?

Hur lär vi oss att vara snälla och omtänksamma mot varandra – OCH ocs själva…..

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: