Nej, jag är inte deprimerad

IMG_1668

Möjligen lite låg och nedstämd. Ont i halsen med hosta och eländes  känsla i kroppen. Men jag har beställt ett helt år (förra årets) Näringsmedicinsk Tidskrift. Samt ny prenumeration för nästa år. Läser, dricker varmt te och tycker synd om mig själv.

Men jag är, på riktigt, helt på det klara med att jag KAN ligga hemma och göra just detta; tycka synd om mig. Ännu så länge har vi sjukersättning från staten baserad på inkomst. Vi som har turen, eller oturen, att vara fast anställda. Eller som rapporterat lön från eget företag.

IMG_1681

Vi som har sjukpenning när vi är sjuka och har ett jobb att vara borta från när man hostar sönder sig kan pyssla i soffan i väntan på att bli friska. Papper, vatten och akvarellfärger gör susen för ett dystert sjukdomsdrabbat sinne. Halvligga och spilla vatten på filten är som en kreativ oas för en som försöker bli frisk. Och det gör susen. Att ha lite roligt är något som skrämmer taskigt virus på flykten.

Världen är orättvis. Jag har det väldans bra och upplever mig till och med som lagom lycklig även när jag är sjuk. Lite upp och ner i humöret men lagom tjock, lagom kort, lagom mätt och lagom lycklig.

Kan det bli bättre…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: