Vaknade till ett mess i morse

B3E4A4AF-B997-4C24-A0E0-595F8EF320DC

-”Varför bloggar du?”,

frågade en människa mig häromdagen……. och vad gör du för att sprida din blogg ”till massorna”. Kanske också kunna tjäna pengar på den. Folk verkar ju gilla att läsa vad du skriver.

Jag kunde inte få människan att förstå att jag inte hade någon som helst längtan till att sprida mina ord. Snarare tvärt om. Jag läser inte statistiken särskilt ofta. Jag bryr mig helt enkelt inte om  massornas intresse. Jag undrar lite tyst för mig själv varför vi inte kan förhålla oss till att inte vilja stå på estraden, i rampljuset. Jag har inga problem med att tala på scen. Men här skriver jag mina ord bara för min egen skull. Jag målar mina tankar från kroppen ut i fingrarna. Läser igenom en gång sen trycker jag på sändknappen. Jag gläds åt att ha ett forum där jag kan samla mina tankar.

När jag fått mycket respons på mina inlägg har jag snarare fått skrivkramp. Då dyker prestationen upp och jag börjar få en känsla av att jag ska leverera lika bra nästa gång. Det fina flödet mellan hjärna, hjärta och penna försvinner.

Men, i morse, vaknade jag av ett meddelande på Facebooks privata ställe.  En numera, nära anhörig, skrev så fint att mina tårar trillade ner för kinderna. Hen skrev att hen läst min blogg och att hen tyckte hen lärt känna mig. Mina bokstäver hade plötsligt fått en människa att möta mig som den människa jag är. Någon har läst och begrundat och vill mer än bara läsa, vill lära känna, på riktigt.

Det är stort, för mig!

Tänker att nån dag, hyfsat snart, skulle det vara kul att ses, bara du och jag. Ta en fika och prata om livet…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: