Nej!

Allt behöver inte vara så genomtänkt.

Ibland behöver man ”Susann-tid” helt enkelt.  De flesta människor gör särskilda saker när de känner behov av att vila från dagen och allt vad den nu kan bestå i. Jag är ofta i behov av att ha just sådan tid. Självtid helt enkelt. Därför ”mittnamntid”. Vet andra som har sådan tid. Till exempel ”Josefine-tid”. Jag älskar när folk har sån tid och gör absolut ingenting. En del kollar film, en del promenerar, en del spelar gitarr, en del gör olika saker olika gånger. Men alla har, eller borde ha, ett andrum där man bara är och softar. Om man inte är sjuk, pensionär eller arbetslös förstås. Då kan begreppet ”egentid” bli lite annorlunda.

Jag gör olika saker när jag går in i min ”Susann-tid”.  Förr kunde jag till exempel måla naglarna. Och det var himla mysigt men det är tämligen meningslöst numera då jag spelar färgen av naglarna när jag njuter av min gitarr. Jag kan läsa, spela, sjunga, måla, nöjesstäda eller pyssla som jag hellre vill kalla det. Kan kolla en serie på Netflix, dricka kaffe i solstolen på altanen, eller helt enkelt bara ligga med fötterna i taket och vila.

Men framför allt så är jag själv. Ibland tänker jag, ibland inte (fast oftast), ibland är det bara strunt och skitsaker i min hjärna och ibland är det lite vettigare saker (dock inte så ofta) men ibland är det faktiskt hyfsat tyst. Ibland har jag tankar som mest liknar Gollums. Ibland ljusa och vackra sommartankar. Men ibland löser jag problem och då känns mina tankar lika vassa och knivskarpa som en nyslipad machete. Ofta är det dock Gollum som härjar fritt. Då har jag börjat lägga mig med benen i taket och studera.

Det här är Kisse! Han har egentid rätt som oftast..

Vet du hur mycket skitsnack min hjärna är kapabel att producera??? Det är orimligt, otroligt mycket. Kan oftast konstatera att det är som att släppa en flock getter fria, eller kolla in i en myrstack eller varför inte betrakta måsarna över fiskebåten i hamnen på sommaren i Vaxholm…  Alla mina meditationstimmar har dock  lärt mig att salig hjärna inte är pålitlig. Det gäller att sortera. Om du har en hårddisk vars enda uppgift är att tänka och du inte förser den med vettiga arbetsuppgifter så spinner den loss. Oftast på natten då det är tyst. Mina insikter säger mig att jag inte behöver lyssna på allt detta, i min värld numera, veritabla struntsnacket. Jag kan helt enkelt studera röran och le åt eländet, eftersom det inte går att stänga av en mycket väl utvecklad hjärna vars enda uppgift är att tänka.  Men jag kan ifrågasätta och sluta bry mig. Inte tro på´t helt enkelt.

Det går bra att göra ingenting i en älskad köksoffa också

Så när jag har ”Susann-tid”  bryr jag mig inte om svamlet. Och vid vissa tillfällen, mitt emellan tokerierna, så briljerar min hjärna till. Blänker av skönhet och elegans. Och då, just då, gäller det att lyssna. Ty då kommer all världens lösningar gratis. De bara kommer….

Fötter i taket är skönt……. Eller hur, Jonas 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: