Bor man i skärgården måste man…..

…betala varje år. Gissa vad. Jo, till Svenska Sjöräddningssällskapet:

https://www.facebook.com/sjoraddning/

Sjöräddningssällskapet startades av eldsjälar för över 100 år sedan. Och så är det fortfarande. Alla räddningsbåtar har frivillig besättning som är beredda att ställa upp dygnet runt, året om. De står för 70 procent av sjöräddningen i Sverige, utan bidrag från staten. Hela verksamheten bygger på gåvor, medlemskap och ideella insatser.

Det känner jag är värt att stödja. Eftersom jag bor i skärgårdens huvudstad, Vaxholm, så är vattnet  en självklar del av mitt liv. Om jag kunde skulle jag gärna vara med i ett sådant här sällskap.  Detta gäng bidrar och det med en ära. Man är väldigt liten när det blåser därute på vattnet. Minns en gång när dimman låg så sikten var fram till fören på båten. Det gick fort. Vi hade väldigt, väldigt bråttom för vi skulle till sjukhuset. Vi passerade mellan två stora, stora Ålandsbåtar. De såg nog oss på radarn men vi såg ingenting. Det är en av de gånger jag känt mig riktigt, riktigt liten. Minns att jag tänkte på sjöräddningen då. Och en gång när vi gick över öppet hav. Då var det med en trygg segelbåt men vinden blåste så skummet yrde. Eller den gången vi var på Bornholm och höll på att blåsa iland och slås sönder. Det är en del gånger under mitt liv då jag känt att jag varit glad för att det finns människor som jobbar frivilligt för att rädda andras liv.

Jag tycker generellt att vi ägnar oss alldeles för lite åt saker som bidrar till andra människors bättre. Det behöver inte vara särskilt komplicerat. Det räcker ofta med att göra något för och i vardagen runt omkring. Så, snälla, dra dig inte för att fråga om hjälp. Du ska veta att vi oftast blir väldigt glada över att vara tillfrågade. Det ligger en oerhörd glädje i att vara behövd. Det är inte alla som har den stora förmånen att få vara just det, behövda!…….

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: