Rejält omskakad

Ja, redan efter första kapitlet. Karln far fram, på ett enastående briljant sätt, med humor och förödande kraft för en fördomsfull och icke påläst kvinna som jag. Inte för att just Qvinnor är mindre pålästa eller dummare utan för att just jag verkar vara begåvad med en intelligens mindre än en chimpans. Eller i alla fall en oförmåga att se och förstå verkligheten bättre än en apa…

Om du ska fatta beslut om saker och ting som är viktiga för dig, din närhet och världen, ja i alla fall den närmaste omgivningen, lider ännu inte av storhetsvansinne, så är det bra om du har koll på hur det ser ut i tillvaron. Annars kanske besluten får helt felaktiga resultat. Jag vet att jag fattat beslut på okunniga och felaktiga grunder ibland.. Beslut som man får leva med och som kanske inte gått att göra om. Ska i fortsättningen försöka att ha lite mer fakta på fötterna när jag bestämmer mig för saker och ting. Tack Hans Rosling, för detta.

Första kapitlet och jag längtar redan efter nästa stund för brasa, sockor och läsning. Hans Rosling med son och svärdotter kan skriva så man vill läsa. Och det om statisk och siffror. Magiskt. Återkommer när boken är slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: