En gitarr och en tvärflöjt

En dag som vi firar, du och jag! Fast det är dig vi firar!

Tillsammans först på Musikvalvet Baggen på Svartmangatan 27 i Gamla Stan. Ett fantastiskt musikställe med massor av konserter i anrik miljö med väggar sedan 1300-talet. Så där bedårande som källarvalven kan vara i Gamla Stan när de är som allra mest pittoreska. Med musik inbäddat i varje tegelsten. Där njöt vi av en gitarr och en tvärflöjt i två akter. Två av mina favoritinstrument. Har haft en tvärflöjt i vacker silver själv. Dock utan att bli någon stjärna på själva hanteringen av den musikaliska delen av instrumentet….. Framträdandet var bedårande. Vi togs på en musikalisk resa på flera århundraden som slutade i filmen Gudfadern.

Tack Henrik Littmarck och Mikael Åkerman

Det var en märklig gitarr med på scen. En sak importerad från USA som lät typ helhäftig. 

Fyllda av musikens glädjevallningar ( annat än klimakterievallningar) fortsatte vi till Restaurang Mårten Trotzig där det blev hjort och rött vin. Det blev en stor dag fylld av glädje och riktig vänskap med musik, mat och oerhört många år av gemenskap delat tillsammans. Kvällen slutade med en promenad från Gamla Stan genom ett fortfarande varmt Stockholm fyllt av folkliv till bussarna vid Tekniska Högskolan. Och tacksamhet över att vi har varandra………. Och sååå många år av flygtimmar ihop!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: