Jag har i alla fall fått det himla mycket bättre

Har börjat följa en ny blogg. Svinbra faktiskt. För att inte tala om hur kul det är att läsa alla kommentarer.

Bloggaren har bland annat gjort en liten studie och kommit fram till att två tredjedelar fått det bättre och var femte har fått det sämre sedan 2014. Jag är en av dem som fått det galet mycket bättre de senaste tio åren. Både inombords och utombords. Det är till och med så att det goda i livet ökat exponentiellt, känns det som. I rasande fart helt enkelt.

Efter att ha läst ett antal Wilderängs-böcker (han som bloggar) har jag till och med njutit av förmiddagens bravader. Lyssna vetja.

Jag började morgonen med att åka min Toyota Hybrid till Engarn (stora vägen) för att parkera på en färdiggjord så kallad infartsparkering med massor av lediga platser. Parkerade med bilen mot vattnet. Gick till bussen som kom på utsatt tid. Tog min ”Sapiens”-bok av Yuval Noah Harari och satt och läste utan störande mobilpratande människor bredvid.

Missade inte att gå av vid Kulla-Vägskäl (vilket kunde varit fallet för jag brukar inte gå av där) och bytte till bussen mot Åkersberga Centrum som förövrigt kom inom fem minuter. Fortsatte läsa i samma ordning på denna buss hela vägen till jag var framme vid Åkersberga. Där gick jag  en busslängd bakåt på busshållplatsen till busshållplatsen för nästa buss. Satt i solen och läste i en kvart till den bussen kom. Med en sur chaufför som jag tänkte tankar om som typ, vilken tur att sl.se har en digital tidtabell så jag slipper prata med just honom…

Steg av vid Hackstavägen och gick tvärs över gatan till läkarstationen jag skulle besöka. Nära och bra. Gick in i receptionen och anmälde mig. Beredd på en låååång väntan för det hade receptionisten sagt mig att det skulle bli eftersom det var en akuttid och de inte hade tider överhuvudtaget nu eftersom de skulle stänga för semestern i morgon. Det tog så lång tid som det tog för mig att ta upp boken igen innan jag blev inkallad. Och jag hade inga obotligt dödliga sjukdomar. Fick ett recept och skulle bli bra igen.

Knatade ut till bussen som skulle tillbaka till Åkersberga Central och konstaterade att den bara gick en gång i timmen. Tog en raskt promenad istället och kunde konstatera att jag på det sättet fått ”mina steg” gjorda för dagen och min Apple-klocka sade grattis till mig över att jag uppnått mitt mål för dagen.

Klev på Roslagsbanan som kom inom sju minuter och slog upp boken igen. Med läs-njut. Klev av vid Tekniska Högskolan och konstaterade att Roslagsbanan var både bekväm och ren och fräsch. Gick in på Apoteket som låg i vänthallen och löste ut mitt recept. Strosade tvärs över gatan och klev in igenom T-banespärren. Såg (brukar inte titta och alltid glömma)  att mitt SL-kort går ut i natt. Backade och gick till SL´s biljettkontor för att fylla på med en månad till. Fick nobben för att det var tomt på kortet. Backade igen ett par meter. Tog upp min mobil och med några tryckningar flyttade jag lite pengar till rätt ställe. Vips så var det klart.

Tog tunnelbanan till T-centralen men på grund av att staden reparerar vår kollektivtrafik så fick vi alla resenärer kliva av vid Stadion och vänta in nästa Tunnelbana. Behövde dock inte ens lämna perrongen utan stod bara kvar tills det kom ett nytt tåg. Klev på och satte mig bekvämt och läste vidare tills vi kom till T-centralen där jag förvirrad steg av. Stort och svårt att hitta. Och så vips så står det en Tunnelbanevärd där och väntar på att jag ska fråga honom hur man kommer till Sundbyberg. Han upplyste mig om att det var hur enkelt som helst. Jag skulle bara gå nerför trappan som låg just där vi stod och gå till perrongen mot Hjulsta. Sagt och gjort, undertecknad strosar vidare och tåget kommer inom sju minuter. Fort och fint kommer jag fram till Sundbybergs Centrum. Kliver av och passerar, på väg till jobbet, en nyöppnad mataffär med en stor dignande buffé av själv-plocks-sallad för 65 kronor.

Vilket äventyr! Allt fungerade. Solen var lagom varm. Jag hade ett jobb som jag gillar att komma till efter äventyret. Och om en och en halv dag har jag ett jobb att ha låååång semester från. Jag åkte från Jordens Paradis i morse och jag kommer att återvända dit ikväll……

Lyckan är fullständig….. Och så går det att blogga på bussen också!

Gå till den himla bra bloggen jag börjat följa genom att trycka här

2 svar till “Jag har i alla fall fått det himla mycket bättre”

  1. Birgitta Åström skriver:

    Vilken dag ❤️😚

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: