Jag vet varför

Toapapper

Jag vet varför vi människor länsar affärerna på toapapper just nu. En av orsakerna är att SL just nu stänger av sina förarplatser med just toapapper. ”Vänligen använd bakdörrarna när du stiger på”-lapp har satts upp på alla framdörrar på SL´s bussar idag. Detta för att skydda förarna från Corona och därmed kunna hålla kollektivtrafiken igång. Bra tycker jag som åker buss till jobbet.

Det är Corona över hela världen. Det är en märklig situation vi lever i just nu. Men det finns en sak jag fullt och fast tror och det är att det går över.

Jag tror också att det kommer att utvecklas alternativa system att bedriva sin vardag på. Teknik inom  IT, arbetsmobilitet, hemelektronik, nätverkssystem och datakommunikation kommer kanske att öka lavinartat. Stora kontor med aktivitetsbaserade ytor kommer kanske att ersättas av små lokaler för sambandsmöten. Vi kanske kommer att välja kontorshotellet framför storbyggnaden med tomma ytor när personalen i alla fall inte är på plats .Varför ha stora komplex till kontor när man kan ha mindre enheter att samlas på vid behov.

Det är vad jag tror. Jag tror också att sjukvården kommer att förändras i en utsträckning vi kanske inte förstår vidden av idag. Kanske kommer internetläkarna att öka explosionsartat och vi kommer att kunna skypa med läkarna dygnet runt. Recept kommer kanske att gå direkt till den som i samhället hanterar paketdistributionen och när läkaren tryckt på ja-knappen så har vi piller och mediciner i brevlådan dagen efter. Eller i luckan på vår lokala ICA-butik. Vi är nästan redan där nu i och med onlinehandlingen.

Vi på mitt jobb lär oss idag att ta hem våra datorer på kvällen för att jobbet kanske är stängt för fysiska besök i morgon. Nya arbetssätt som hos oss inte varit möjliga förut på grund av arbetets struktur utvecklas med hög prioritet. System som inte var tillgängliga utanför kontoret igår snabbutreds av teknikerna idag för att kunna användas hemifrån och därmed kunna flexibelt vara varsom helst.

Kanske kommer rutinmöten och rutinumgänge ersättas av någon slags samvaro av betydligt högre kvalitet. De fysiska mötena kanske kommer att innehålla det vi människor kan vara som bäst på när det gäller. Kärleksfull omtanke om vår medmänniska.

Det kommer att komma något väldigt bra ut ur den här krisen. Redan ser vi det hända. Många människor väljer hjälpsamheten. En del andra väljer att sno åt sig. Jag vet vilka som kommer att vinna teräng. Jag vet vilka som kommer att bli mest efterfrågade….

Vi ska bara ta oss över den akuta viruspuckeln och det gör vi som bäst just nu. Vi lär oss hela tiden, liksom vi alltid gjort som människor. Det har varit vårt framgångsrecept genom oceaner av år.

Inlägg under lunchen eftersom gymmet har stängt och jag inte kan träna som jag brukar…

 

2 svar till “Jag vet varför”

  1. Birgitta Åström skriver:

    Jag hoppas du har rätt De kan bli ett bättre samhälle Då alla hjälps åt 😊❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: