Nu är jag förbannad!

I den där digitala saken som visar när bussarna kommer och går på busshållplatserna ser man nedanstående rulla runt.

”Tack för att ni visar hänsyn och sprider ut er i kollektivtrafiken!”

Världen isolerar sig. Stater, myndigheter och politiker ber, bönar och ger klara order med böter inkluderat. Oavsett formen är budskapet oerhört tydligt. Håll dig hemma, håll avstånd, besök inte riskgrupper, ha koll på om du är en riskgrupp själv och var extra försiktig.

Jag fattar. Träffar inte flera av dem jag älskar, mina närmaste, av hänsyn. Såklart man är lyhörd för experterna som försöker göra sitt bästa för att skydda oss människor från all sorts elände.

Vi talar solidaritet. Även de mest individualistiska inser att individualistprincipen kanske inte är en framgångsfaktor just nu.

Vad gör då Stockholms Lokaltrafik???

Jo, där tar beslutshavare i från tårna och saboterar allt det vi övriga i HELA världen kämpar för. Minskning av risk för smitta. Där skär man drastiskt ner på antalet avgångar, man tar bort HELA busslinjer. Ja, du läste rätt! Hela busslinjer slopas.

Sitter på väg hem. Har lokaliserat alternativa vägar för att ta mig hem. Jag far runt halva Stockholm för att ta mig från jobbet hem. En sträcka som annars var rak och fin. Och detta gör jag tillsammans med en fruktansvärt, galet stor folkmassa som försöker lösa samma problem som jag. Vi som inte ännu är sjuka, vi som inte kan vara hemma från jobbet fast regeringen uppmanar så många som möjligt att jobba hemifrån. Vi som inte har något att välja på. Vi stoppas in som packade sillar på de få transportmedel som finns kvar.

Va fan!

Ett svar till “Nu är jag förbannad!”

  1. Birgitta Åström skriver:

    De är för bedrövligt Hur kan SL dra in busslinjer nu Helt galet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: