Come on!

Come on, Corona!

Det jag befarade skulle komma var ett storskaligt krig, kanske mellan norr och söder, eller mellan muslimer och kristna, eller svarta och vita, eller nåt annat. Nu blev det vi människor mot en yttre osynlig fiende, Corona.

Håller helikoptersyn för då går tiden lite mer i takt. Det här kommer att passera. Troligtvis har vi lärt oss en massa saker. Både i stort och i smått. Aldrig någonsin har banden mellan oss varit starkare. Aldrig någonsin har omtanken funnits så fint i våra hjärtan. Aldrig någonsin har överlevnadsmekaniskmerna varit så starka.

Come on, Corona!

Det finns en enorm styrka i människan när yttre fienden hotar. Jag läser dagligen om människor, familjer, vänner, sociala strukturer, länder, företag mm som är storstarkt innovativa och skapar möjligheter på de mest märkliga sätt.

Ja, jag läser en del annat också men jag försöker att fokusera på det goda, på vad vi kan göra. Inte på vad vi inte kan göra. Låt oss enas om en sak. Det kommer att vara tuffa tider. Men det kommer inte att bli vare sig lättare, enklare eller bättre om vi vänder oss till det svåra i livet. Det som kan ses ur en positiv vinkel behöver ses därifrån. Allt annat är otänkbart. Börsen kommer att gå upp igen. Barn kommer att födas i hjorder. Hus kommer att köpas. Familjer kommer att bildas. Företag kommer att blomstra.

Så, Come on, Corona. Du lilla, lilla sketna virushelvete. Vi kommer att klara det här också så du kan lika gärna ge upp, packa, gå hem och lägga dig. Det är kört och vi kommer att vinna kampen. Kanske till och med att det kan bli så att världen kommer att följa ”The swedish way” i framtiden och vi kommer att bli rika på att sälja vår kunskap och våra stadsepidemiologer.

Så, come on, Corona!!!

Du lilla, lilla sketna virushelvete. Gå hem. Gå och lägg dig, packa och försvinn…… !

2 svar till “Come on!”

  1. Birgitta skriver:

    Hoppas den lilla skiten förstår va du säger Och försvinner fort

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: