Om man vill skriva en bok men inte vet vad den ska handla om

Så kan man sitta still i båten och vänta med tillit. Det kommer att komma när det behövs skrivas. Jag kommer att veta den dagen jag behöver veta vad jag ska skriva om. Nu har den dagen kommit. Och det kom som en insikt från klar himmel. Plötsligt vad det glasklart. Inga konstigheter och fullkomligt självklart. Jag har ju faktiskt redan påbörjat utan att förstå vad jag gjort. Lugnet i kroppen känns fyskiskt ut i fingertopparna. Det kanske är förmätet att säga uppenbarelse men det struntar jag i.

Det kommer när man är mogen för det, det där som ska komma i livet. Det kan ta lite tid men vad gör det. Vad är tid, egentligen. Om jag blundar så finns den ju inte, den där tiden. Så nu är den bästa tiden att skriva den där boken jag tänkt på i hela mitt liv. Ser Ferdinand under korkeken framför mig.

Å så jag. Fast mer under en björk då….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: